Soul Sacrifice Delta, Freedom Wars en Oreshika waren tot voor kort games die enkel in Japan zouden gaan verschijnen, maar we hebben goed nieuws. Sony heeft aangekondigd dat deze drie titels ook in Europa gaan verschijnen voor de PlayStation Vita. Gezamenlijk met deze aankondiging werd er van elke game ook een nieuwe trailer of screenshots vrijgegeven evenals wat informatie.

Soul Sacrifice Delta


Deze uitgave is de meest complete editie van Soul Sacrifice, want je krijgt hiermee de oorspronkelijke game die op ieder vlak van verbeteringen is voorzien. Ook bevat deze editie een hele hoop nieuwe content.

De technische verbeteringen zitten hem vooral in het design en de systemen. Zo is de engine verder geoptimaliseerd waardoor het er nog mooier uitzien, hierbij zijn sommige arena’s nu dynamisch met weer-effecten en structurele veranderingen tijdens een gevecht.

Het spellsysteem is verder verfijnd waardoor de gameplay nog dieper gaat en fijner werkt. Als laatste is ook de AI nog geoptimaliseerd, waardoor het nu nog lastiger is en tegelijk is ook de character customisation aangepast met de mogelijkheid om kostuumdelen en accessoires te mixen.

Soul Sacrifice Delta zal op 14 mei verschijnen.

Freedom Wars


In Freedom Wars neem je de rol aan van een gevangene die gedwongen is om te vechten voor zijn vrijheid door reddingsmissies te voltooien. Hoe meer missies je tot een goed einde brengt, hoe meer je gevangenisstraf zal worden ingekort. De game zal ondersteund worden met een multiplayer waarin je het met maximaal vier man via ad-hoc en/of online op zult nemen tegen vijandelijke ontvoerders. Hierbij is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk burgers weet te laten ontsnappen. Ook hier zal dat gevangenisstraf vermindering tot gevolg hebben.

De game bevat verder de nodige te customizen features waarmee je onder andere je wapen load-out kunt samenstellen. In de bovenstaande trailer krijg je een beter beeld van wat je van de titel mag verwachten. Een releasedatum van deze actie-RPG is er op dit moment nog niet.

Oreshika: Tainted Bloodlines


Oreshika: Tainted Bloodlines is een game voor de liefhebber aangezien het in het JRPG genre thuishoort. In deze game draait het om een Japanse clan die te maken heeft met een vloek waardoor hun levensduur maximaal 2 jaar is. Aan jou de taak om als leider van de clan er op uit te trekken en deze vloek zien te verbreken zodat de levensduur toeneemt.

Voordat het zover is zul je echter wel te maken krijgen met deze beperkte levensduur, maar iedere generatie zal sterker zijn dan de vorige waardoor je clan op een gegeven moment sterk genoeg is om de vloek te verbreken. Ook deze game heeft nog geen releasedatum.