http://playsense.nl/images/file/img_534cfd4149524.jpg

Sony’s President Shuhei Yoshida is een gamer in hart en nieren en gebruikt dus ook de consoles en handhelds van bijvoorbeeld Nintendo. De president doet een boekje open over zijn ervaringen met Nintendo, die niet al te best zijn. Zijn MiiVerse account werd tot twee keer toe gebanned door Nintendo. De eerste keer was omdat Yoshida zijn Twitter-profiel in zijn bio had gezet, wat tegen de regels bleek te zijn. Een ban was meteen het gevolg.

De tweede keer was omdat hij ‘I Love PS’ in zijn profiel had geschreven, iets wat door Nintendo niet gewaardeerd werd. Dit werd geïnterpreteerd als het promoten van een commercieel product, ‘PS’ werd door Nintendo correct begrepen als ‘PlayStation’.

Gelukkig is Sony niet zo streng als het gaat om bannen, Nintendo en Microsoft daarentegen komen regelmatig in het nieuws als het gaat om lullige bans van gebruikers op hun netwerk.

The first time was because I had my Twitter account in my profile and that’s against the rules…. The second time is because I wrote, ‘I love PS.’ You’re not supposed to promote a commercial product in MiiVerse, so they correctly interpreted “PS” as “PlayStation.”