Enige tijd terug dook er een enquête op die Sony naar PlayStation 4 bezitters gestuurd zou hebben en hierin stond de vraag of dat men graag een optie zou willen zien om zijn of haar PSN naam te veranderen. Dit suggereerde dus al dat Sony naar zo’n dergelijke mogelijkheid aan het kijken was en nu lijkt deze optie er ook te komen.

Dat is althans het geval als we industrie insider Tidux moeten geloven. Hij heeft op NeoGAF aangegeven dat het er goed uitziet voor mensen die hun PSN naam maar niets vinden. Dat impliceert dat een optie om je PSN naam te veranderen niet lang meer zal uitblijven. Wellicht komt dit met firmware update 1.70 mee.

“To those of you who do not like your PSN name, things are looking brighter #PS4”

Ook kon Tidux nog wat kwijt over de video software die voor de PlayStation 4 in de maak is en wat met de aankomende firmware update mee zal komen. Een paar mensen van het ontwikkelteam achter Sony Vegas PRO hebben meegeholpen aan de software voor de PlayStation 4.

Vegas (PRO) is een erg populair video edit programma wat vrij gemakkelijk in gebruik is, dus dat maakt het des te interessanter.

“Speaking of video editing, it’s some of the guys behind Vegas PRO who helped with latest update, I understand they have found some handy and good solutions.”

Overigens is Tidux iemand die eerder al de nodige details over de user interface van de PlayStation 4 lekte die achteraf bleken te kloppen. Daarnaast is NeoGAF erg strikt op mensen die informatie lekken. Als het (achteraf) niet klopt dat heb je een ban aan je broek. Toch is het vooralsnog even wachten tot er een officiële aankondiging/bevestiging volgt.