Er zijn inmiddels al twee DLC pakketten verschenen voor The Last of Us waarvan de laatste het geprezen Left Behind is. Via het officiële PlayStation Blog is nu bekendgemaakt dat op 13 mei het derde en tevens laatste DLC pakket zal gaan verschijnen. Deze DLC, getiteld The Grounded Bundle, zal nieuwe content voor zowel de single- als multiplayer bevatten evenals zes nieuwe trophies.

De singleplayer krijgt eigenlijk enkel een nieuwe modus en deze heet: Grounded. Dit is een nieuwe hoogste moeilijkheidsgraad voor de singleplayer waarbij de AI nog slimmer en brutaler is. Het uitspelen van de singleplayer in de Grounded modus wordt door Naughty Dog omschreven als de moeilijkste trophy die je ooit zult halen, aangezien je er natuurlijk wel voor beloond wordt.

Voor de multiplayer zal het Reclaimed Territories map pack verschijnen, bestaande uit vier maps: Wharf, Capitol, Coal Mine en Water Tower. Tevens krijgen we de beschikking over nieuwe wapens en survival skills die eerst uit te proberen zijn voordat je ze aanschaft.

Verder zul je de skills bundels; de situational survival skills bundel en de professional survival skills bundel ook nog ontvangen als je Season Pass bezitter bent. Binnen de survival skills bundel kan je Agility, Awareness, Fortitude en Scavenger vrijspelen. Voor de professional survival skills bundel zijn dit de abilities; Gunslinger, Bomb Expert, Executioner en Damage Marker.

Als laatste, als je geen Season Pass bezitter bent dan denkt Naughty Dog ook aan jou, want je zult gratis een volledig automatisch geweer kunnen downloaden. Overigens is een Season Pass aan te raden, want daarmee bespaar je 80% op de kosten in vergelijking met een losse aanschaf. Wees er wel snel bij, want de Season Pass is nog slechts vier weken beschikbaar.