De E3 is nog altijd in volle gang en natuurlijk zijn daar de nieuwste en vetste games te spelen. Eén daarvan is Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Inmiddels zijn er ook behoorlijk wat details gelekt over de nieuwe titel. De één wat interessanter dan de ander, maar desalniettemin allemaal de moeite waard om te noemen.

Zo komen er een aantal features terug die we al kenden zoals de Mother Base uit Peace Walker. Deze uitvalsbasis zal wederom terugkeren en zal mensen, apparatuur en dieren bevatten. De Mother Base is ook echt een fysieke locatie en zal dus aangevallen kunnen worden. Ook het Fulton Recovery System uit Peace Walker zal zijn opwachting weer gaan maken. Voor de mensen die Peace Walker niet hebben gespeeld, het is simpel gezegd een apparaat waarmee je bewusteloze of dode vijanden een enkeltje wolkendek kunt geven. Ook kunnen soldaten geïndoctrineerd worden om de Diamond Dogs te vergezellen, het militaire privé leger van Snake.

Meer verhaalgericht zijn er ook nog wat dingen bekend geworden. Zo is te zien in de preview dat Snake worstelt met zijn prothetische arm en moeite heeft een veldfles vast te pakken die hem wordt aangereikt door Ocelot. Vervolgens merkt Ocelot op dat Kazuhira “Kaz” Miller binnen drie dagen gered moet worden, anders kunnen de mensen die verantwoordelijk waren voor de vernietiging van Mother Base in Ground Zeroes. Het succes van deze reddingsmissies is ook sterk afhankelijk van het soort terrein en de weersomstandigheden. Om er een percentage aan te geven; als je normaal weer en normaal terrein hebt is je slagingskans 80%. Deze indicatie zal je ook aan het begin van elke missie krijgen.

Als laatste nog een paar kleine dingetjes. Zo kun je bijvoorbeeld op containers klimmen, het Fulton systeem gebruiken om snel naar de Mother Base te gaan en plaatsnemen in allerlei voertuigen. Als kers op de taart is het mogelijk dat je paard opeens begint te schijten als je er op rijdt. Ah, de vooruitgang in de games-industrie. Mocht er nog meer nieuws komen over The Phantom Pain dan delen we deze uiteraard meteen met je.