Zoals elk jaar kunnen we in november weer aan de slag met een nieuwe Call of Duty-game. Dit jaar is het de beurt aan ontwikkelaar Sledgehammer Games, die hun eerste volledige game in de serie maken. Met Advanced Warfare lijkt Call of Duty een andere weg in te slaan, want de oorlog verplaatst zich naar de toekomst en daar komen natuurlijk allerlei nieuwe technische snufjes bij kijken.

Op de E3 kregen we voor het eerst gameplay van de game te zien. Het ging hier om een deel van de singleplayer en daarover kan je onze preview lezen. Over de multiplayer was nog vrijwel niks bekend, maar vandaag hebben we de eerste kleine details voor je.

Hoewel de grote onthulling van de multiplayer waarschijnlijk pas op de Gamescom zal plaatsvinden, is het natuurlijk altijd leuk als er kleine beetjes informatie vrijkomen. Zo ook nu, want Michael Condrey van Sledgehammer Games plaatste op Twitter een foto waaruit wat interessante details te halen zijn. De foto is gemaakt van het scorebord aan het einde van een multiplayer potje.

Uit de bovenstaande foto kunnen we twee zaken opmaken. Ten eerste zie je de twee facties die het in de multiplayer tegen elkaar op zullen nemen, namelijk; Atlas en Sentinel. Atlas is in ieder geval bekend uit de singleplayer. Of Sentinel daar ook een rol in speelt is nog onduidelijk.

Het tweede detail dat duidelijk wordt, is dat de modus Capture the Flag terugkeert. Dit is altijd al een populaire modus geweest in Call of Duty, maar zat helaas niet in het laatste deel, Call of Duty: Ghosts. Fans van Capture the Flag weten nu in ieder geval dat ze er weer mee aan de slag kunnen in Call of Duty: Advanced Warfare.