Meestal hoor je tegenwoordig dat studio’s eerder sluiten dan geopend worden, maar gelukkig hebben we nu eens goed nieuws op dat vlak te melden. Reload Studios is namelijk opgestart door twaalf ontwikkelaars afkomstig van Infinity Ward en Heavy Iron Studios. De ontwikkelaars die bij de eerstgenoemde studio vandaan komen hebben gewerkt aan de Modern Warfare serie en aan Call of Duty: Ghosts.

Het personeel wat bij Heavy Iron Studios vandaan komt heeft een geschiedenis met bijvoorbeeld Disney Infinity. Het eerste project van de nieuwe studio is een first person shooter die voor de current-gen, VR en mobile moet verschijnen. Ze richten zich dus ook op VR en de mede-oprichter van Reload Studios, James Chung, gaf daar de onderstaande verklaring voor.

“When I first saw what the latest round of VR devices could do, I realized these were not just peripherals but brand new platforms that could transform the way we experience, interact with and create media.”

Chung ziet het dus niet als randapparatuur, maar als een nieuw platform die kan veranderen hoe we media ervaren en maken. De naam van de studio is wel leuk gekozen vinden we zelf, want andere ex-medewerkers van Infinity Ward kwamen eerder al met Respawn en nu is daar dus ook Reload. Lijkt ons een verwijzing naar opnieuw beginnen met iets.