Assassin’s Creed: Unity is de eerste game in de serie die alleen zal verschijnen voor de huidige generatie consoles en PC en dit moet de nodige verbetering opleveren, bijvoorbeeld wat betreft de graphics. Zoals je in de preview van Roel kan lezen, lijkt het erop dat de game de hoge verwachtingen waar gaat maken.

Assassin’s Creed: Unity speelt zich af ten tijde van de Franse Revolutie en als Arno zal je allerlei avonturen gaan beleven in Parijs. We weten ondertussen al wel redelijk wat van de game, maar nieuwe details zijn natuurlijk altijd welkom. Vandaag hebben we weer veel nieuwe informatie over de game te delen, over onder andere de missies en de spelwereld.

Missies

  • De missies krijgen een moeilijkheidsgraad van één tot en met vijf sterren. Dit geeft spelers de mogelijkheid om te bepalen hoeveel uitdaging ze willen.
  • Sommige opdrachten zijn speciaal ontworpen om met één of twee personen uit te voeren, anderen zijn juist weer bedoeld voor drie of vier spelers. Het is mogelijk om een missie voor vier spelers in je eentje te proberen, maar het zal dan natuurlijk veel moeilijker zijn. Andersom zal een missie voor twee personen makkelijker zijn uit te voeren met vier spelers.
  • In “Murder Mystery” missies is het de taak om een misdaad op te lossen. Je komt tegenover een lijk te staan, waarna je aanwijzingen gaat volgen en mensen gaat ondervragen. Zo moet je proberen om de dader te vinden. Wanneer een misdaad is opgelost krijgt de speler het wapen waarmee de moord is uitgevoerd, om te gebruiken in de game.
  • In “Paris Stories” missies is er een grote variatie aan opdrachten die Arno uit moet voeren. Elke missie vertelt een uniek verhaal, vandaar de naam ‘Paris Stories’.

Overige details

  • In de spelwereld zullen willekeurige gebeurtenissen plaatsvinden tussen de NPC’s (non-playable characters), om zo de stad levendig te maken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je ziet dat een paar mensen een kerk overvallen. Elke gebeurtenis past in de context van de Franse Revolutie en zal plaatsvinden in een gebied dat er ook echt verband mee heeft.
  • Er zijn honderden verschillende ‘verborgen verhalen’ te vinden in Assassin’s Creed: Unity. Deze verhalen geven zicht in het leven van de mensen in Parijs. Wanneer je bijvoorbeeld een verlaten huis in loopt, zal je erachter komen waarom de familieleden weg zijn. Wanneer de speler ze weer weet te vinden, zal er een beloning gegeven worden.
  • Assassin’s Creed: Unity is niet alleen enorm qua grootte, maar ook qua diepte. Er zijn tal van ruimtes om te onderzoeken. Daarnaast kan je veel gebouwen in gaan. Deze gebouwen zijn niet leeg, want er zijn tal van activiteiten te doen.
  • Er zullen drie ‘skill-trees’ geïntroduceerd worden in de Assassin’s Creed-serie. Deze zijn gebaseerd op de drie hoofdpunten van de franchise, namelijk stealth, vechten en navigatie. De skill-trees zijn bedoeld om de specifieke kwaliteiten van de speler te verbeteren, waardoor je personage precies in jouw speelstijl past.
  • Tijdens coöp missies kunnen spelers met elkaar communiceren via microfoons. De ontwikkelaar maakt echter wel duidelijk dat spelers zonder microfoon niet benadeeld worden.

Tot zover de nieuwe details van Assassin’s Creed: Unity. De game is vanaf 28 oktober te koop voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.