PSX-sense: Bloodborne bevat een speelduur van ruim 40 uur

Nog maar twee weken en dan kunnen we met de tweede exclusieve PlayStation titel van dit jaar aan de slag, want op 25 maart zal Bloodborne uitkomen. In februari kwam The Order: 1886 uit en ondanks dat deze game een pareltje was voor het oog, viel de speelduur van de game flink tegen. Dat pakken ze bij From Software heel anders aan, want als we uitgaan van EDGE magazine bevat de game minimaal 40 uur speelplezier.

Na de 40 uur waren ze nog lang niet klaar met het spelen in Yharnam, de stad waar de game zich afspeelt. Dit terwijl ze nog geen gebruik konden maken van het multiplayer gedeelte of de dungeons van Chalice. Deze twee spelmodi worden pas op de dag van release toegevoegd aan de game. Ruim 40 uur gameplay dus en dat is natuurlijk fantastisch voor een game. Wel werd er bij opgemerkt dat de meer ervaren spelers de game wellicht iets sneller kunnen klaren.

PSX-sense: Bloodborne bevat een speelduur van ruim 40 uur

EDGE is alleen nog niet overtuigd van de replaywaarde van de game, maar From Software heeft inmiddels laten weten dat er een nieuwe modus wordt toegevoegd, de New Game Plus modus. Deze zal beschikbaar komen na het uitspelen van de game. Het komt er op neer dat je een volledig nieuw spel kunt beginnen met je verzamelde wapens en items, maar uiteraard zullen je tegenstanders velen malen sterker zijn.

Dat blijkt wel uit het antwoord van ontwikkelaar Hidetaka Miyazaki op de vraag of de game uitdagend genoeg blijft na het uitspelen. Lees het hele interview met Miyazaki hier.

“Yes, There will be a New Game Plus mode.”[…]“We’re having trouble beating it, though.”

Daarnaast werd ook bekend dat vijanden, net als jij, magische spreuken kunnen gebruiken. Zo’n beetje alle wapens (zowel mêlee als ranged wapens) kunnen door middel van ‘Bloodgems’ opgewaardeerd worden. Ook uit verslagen vijanden komen de benodigde materialen om je wapens te versterken.