PSX-sense: Bekijk hier de eerste 7 minuten van de story mode van MKX

Over iets minder dan een maand kunnen we eindelijk aan de slag met de nieuwste telg in de Mortal Kombat serie, want op 14 april verschijnt Mortal Kombat X voor de PS4. De bezitters van een PS3 moeten helaas tot de zomer wachten. Bij de vorige Mortal Kombat werd voor het eerst gebruik gemaakt van een story modus en hierin doorliep je met verschillende personages het verhaal van dat deel. Op deze manier kon je alvast een beetje wennen aan de vechtstijlen van de personages, want om verder te komen in deze modus moest je je tegenstanders ook verslaan met vechters die je misschien liever niet selecteert.

In Mortal Kombat X komt de story modus weer terug en hieronder kan je alvast de eerste 7 minuten bekijken van het eerste hoofdstuk, dat zal draaien om de patser Johnny Cage.

Zoals je hebt kunnen zien in de video draait het in de story modus om twee verschillende interacties. Je hebt het quick-time event, waarbij je op het juiste moment op de juiste knop moet drukken en je hebt de echte gevechten, zoals we ze van Mortal Kombat gewend zijn. In de video is nog iets opmerkelijks te zien, namelijk dat de twee grootste rivalen van elkaar, Scorpion en Sub-Zero, gebroederlijk de strijd aangaan tegen Johnny, Sonya en Kenshi. Aan het einde van de video zien we ook nog hoe de cut-scènes in de game tot stand zijn gekomen met behulp van echte acteurs.

Het is overigens wel opmerkelijk dat het eerste hoofdstuk over Johnny Cage gaat, omdat geestelijk vader Ed Boon dit personage pas afgelopen week heeft aangekondigd. Wie weet welke personages er nog meer aangekondigd zullen worden… Wij houden jullie uiteraard op de hoogte.