Activision kwam een aantal jaar terug met Skylanders en dit werd een groot succes. De zogenaamde ´toys-to-life´ games waren geboren en sinds twee jaar is Disney met Disney Infinity ook actief op dit front. Dit nieuwe genre lijkt zich nog verder uit te breiden, want een bron uit de industrie vertelde aan VideoGamer dat Warner Bros. ook bezig is met een soortgelijk project.

De game, welke naar alle waarschijnlijkheid in ontwikkeling is bij Traveller’s Tales, zal een directe concurrent worden voor de andere games in het genre en zal gelanceerd worden met een aantal bekende LEGO figuren. Denk dan aan de hoofdrolspelers uit LEGO: The Movie, maar de bouwblokjesfabrikant heeft ook nog veel licenties in huis samen met de uitgever voor andere figuren.

Uitgever Warner Bros. wilde zelf niet antwoorden op dit gerucht, maar toen VideoGamer laatst vroeg of zo´n game mogelijk in de maak is gaf de producer bij Traveller’s Tales, Tim Wileman, het antwoord dat ze zich niet teveel willen focussen op andere games, maar dat ze altijd nieuwe dingen willen doen op het gebied van schaal en potentieel. Vandaar dat de fans hun in de gaten moeten houden, aldus Wileman.

“I don’t want to focus too much on the other games at the moment, but what I will say is, like I say, we’re always looking to push the boundaries on these games in terms of the scope and the potential and we’re ambitious in that respect. So although I can’t go into any specific details now, rest assured that is the case and we’re always trying to push the boundaries. So watch this space.”

Ze zijn dus ambitieus en willen nieuwe dingen gaan doen, maar ze kunnen nog geen specifieke details geven. Als je dit zo leest kan het bijna niet anders dan dat de geruchten kloppen en wij hopen er zelfs op. Het zou een ontzettend slimme zet zijn en met de figuren van LEGO is veel mogelijk. Zodra er meer over bekend is lees je het natuurlijk hier.