Gisteren kwam het opmerkelijke nieuws dat je in Denemarken een gratis exemplaar van Bloodborne kan bemachtigen als je bloed doneert bij de organisatie Givblod. Met nog een halve week te gaan voordat de game uitkomt, is het niet zo gek dat er nu een TV-commercial verschijnt voor de game.

In de TV-commercial zien we menig monster voorbij komen die jij als Hunter aan stukken mag gaan meppen en hakken. Of zoals de commercial zegt ‘Cut You Down’. De actie barst los in de commercial en het is daarom zeker het bekijken waard.

Verder maakte From Software via het PS Blog ook nog bekend hoe je items kunt kopen en je personage kunt upgraden. Zo zal je in de game verschillende lantaarns tegenkomen en vanaf zo’n lantaarn kun je naar de Hunter’s Dream gaan, wat zo’n beetje de veilige haven is voor de spelers. In de Hunter’s Dream kun je verscheidene dingen doen. Zo kan je onder andere je wapens repareren en upgraden, maar ook zullen er personages aanwezig zijn.

Zo heb je Doll, een oudere vrouw, waarmee je kunt praten en zo het level van je Hunter kunt opkrikken. Ook krijg je tips en tricks van Gehrman, een oude man in een rolstoel, die waarschijnlijk het verschil kan maken tussen leven en dood. De valuta die gebruikt wordt in Bloodborne heet Blood Echoes en verkrijg je door het doden van monsters. Dit ‘geld’ kun je dan spenderen in de winkel die zich in de Hunter’s Dream bevindt.

Tot slot is er nog een interactieve Memorial Altar waarbij je speciale Caryll Runes krijgt en kunt gebruiken voor het upgraden van jouw Hunter. Hieronder kun je de bijbehorende screenshots bekijken die de informatie verduidelijken. Bloodborne ligt in de schappen vanaf 25 maart exclusief voor de PlayStation 4.