Vandaag heeft de ontwikkelaar Milestone MotoGP 15 voor de PlayStation 3 en 4 aangekondigd. Deze ontwikkelaar was eerder al verantwoordelijk voor de voorgaande delen en dus zal de game enigszins vertrouwd aanvoelen, maar uiteraard zijn er ook de nodige nieuwe features te bespeuren in deze game.

Zo is de mogelijkheid om je coureur te customizen aanzienlijk uitgebreid en ook de carrière modus is van veel verbeteringen voorzien, waardoor het nog completer aanvoelt. Uiteraard ontbreekt het gehele 2015 seizoen van het kampioenschap niet, waardoor het vooralsnog de meest authentieke MotoGP game lijkt te worden.

De game bevat meer dan 20 motormodellen die onderverdeeld zijn in drie klassen; MotoGP, Moto 2 en Moto 3. Verder kun je bij het customizen van je coureur allerlei fysieke attributen aan je coureur hangen, zoals nieuwe overalls, schoenen, handschoenen en meer.

De carrière modus bevat integratie van de customize functies en na het maken van je coureur begin je met het racen via een ‘Wild Card’, vervolgens kan je op basis van onderhandelingen je eigen toekomst bepalen om zo in de top van de MotoGP terecht te komen. Het is naast rijden voor bestaande teams ook mogelijk om je eigen team op te zetten waarbij jouw prestaties invloed op het team zullen hebben. Verder kent de game nog een nieuwe modus en dat is de ‘Beat the Time’ modus. Hierin zul je met jouw skills het op moeten nemen tegen de recordtijd op een bepaald circuit.

De game zal nog deze lente verschijnen en in de komende weken zullen we meer over de game gaan horen.