Enige tijd terug kondigde Sony aan een samenwerking te zijn gestart met Spotify en daarmee is PlayStation Music een beetje overbodig. Binnenkort zal Spotify for PlayStation zich dan ook als vervanger aandienen op het PlayStation Network, maar wanneer precies is nog even afwachten.

Er bestaat overigens een goede kans dat Spotify op 30 mei beschikbaar is, zo viel te lezen in een tweet van Sony PlayStation Frankrijk. Iemand vroeg hun wat de releasedatum was, waarop zij het onderstaande aangaven.

“Hello, the PlayStation Music service, in partnership with Spotify, will be available May 30.”

De tweet is inmiddels weer offline en dat kan vanwege twee redenen. Of de datum had nog niet bekendgemaakt mogen worden of het is nog niet zeker. Sony reageert via andere kanalen enkel door te stellen ‘very soon’. Heel veel langer dan tussen nu en twee maanden zal het dan wellicht niet duren.

Update: Sony heeft via het PlayStation Blog sneller dan verwacht aangekondigd dat Spotify vanaf vandaag beschikbaar zal zijn voor de PlayStation 3 en 4. Nieuwe en bestaande Spotify gebruikers krijgen een maand gratis Spotify Premium. Bestaande Music Unlimited gebruikers krijgen twee maanden gratis Spotify Premium.