Op het Europese PlayStation Blog heeft Scott Drader van de Canadese en onafhankelijke studio, Metalhead Software, bekendgemaakt dat Super Mega Baseball ook naar Europa komt. Om precies te zijn morgen al bij de PlayStation Store update. De game werd eind vorig jaar al in Noord-Amerika gelanceerd, maar komt dus nu snel onze kant op.

In Super Mega Baseball speel je vanzelfsprekend met een knuppel en een bal, maar hoewel de game de realistische ervaring van de sport over wil brengen, heeft het een afwijkende grafische stijl. Daar bedoelen we dus die grote hoofden en kleurrijke setting mee. Je kunt de game solo spelen, maar ook samen met vrienden op de bank.

De gameplay moet toegankelijk zijn, zoals het slaan met de knuppel, maar andere factoren moet je echt onder de knie krijgen. Denk dan aan het springen, glijden en andere acties om je vrienden te slim af te zijn. Via een levelsysteem verdien je Starpoints en daarmee kun je jouw team voorzien van upgrades, zodat je steeds op een niveau hoger kan gaan spelen.