We weten inmiddels dat het bestaan van Kojima Productions waarschijnlijk op zijn eind loopt en dat daarmee ook de samenwerking met Konami automatisch tot een einde zal komen. Vooral dat laatste wordt steeds beter zichtbaar, zeker nu ook het logo van Kojima Productions is verwijderd van de website van Silent Hills.

GameSpot heeft bij Konami hierover navraag gedaan en Konami kwam daarna met de volgende statement naar buiten.

“Konami is overgeschakeld van een organisatie die op studio’s is gebaseerd naar een organisatie die vanuit één hoofdkwartier werkt. Kojima Productions wordt in het vervolg niet meer expliciet als studio vermeld.”

De uitgever zwijgt dus over de toekomst van Silent Hills in combinatie met Kojima. Dat is echter niet het enige wat opvalt, want Konami heeft óók op haar eigen website het logo van Kojima Productions verwijderd, welke aanvankelijk bij de Zone of the Enders HD Collectie vermeld stond.

Het zijn opvallende feiten die vanuit Konami’s oogpunt echter niet geheel onlogisch te noemen zijn. Kojima Productions is immers volledig onderdeel van Konami (geworden) en dus heeft het ook geen zin meer om het oude logo nog te gaan gebruiken. Wat er verder ook aan de hand mag zijn, laten we in ieder geval hopen dat hierdoor de ontwikkeling van Silent Hills geen ernstige vertraging op zal lopen.