Het is alweer enkele jaren geleden dat we met Adam Jensen aan de slag konden in Deus Ex: Human Revolution en dat er een vervolg komt is geen geheim. Iets eerder dan gepland zijn nu echter al de details op het web verschenen, nadat een Russische website de game Deus Ex: Mankind Divided heeft gelekt, inclusief afbeeldingen.

Aanvankelijk zou Game Informer de scoop hebben, aangezien ze de game ook op de cover hebben staan, maar het nieuws ligt al op straat en daarmee zijn nu ook de eerste details over de game bekend. De titel is in ontwikkeling voor de PlayStation 4, Xbox One en PC bij Eidos Montreal.

Zo speelt de game zich af in 2029, twee jaar na Human Revolution, en wederom zal je Adam Jensen te besturen krijgen. Hij sluit zich aan bij een task force van Interpol om augmented terroristen op te jagen en uit te schakelen. Dit alles in een wereld dat bang is voor transhumans en ze tevens haat.

Jensen zal beschikken over een nieuw ‘pak’ met nieuwe augmentations, waarmee hij nog beter kan navigeren, vechten en sociale interacties kan uitvoeren. Hoe je dat in situaties doet, dat is geheel aan jou als speler, want je krijgt wederom de vrijheid. Ook zullen jouw keuzes verderop in het verhaal een bepaalde uitwerking hebben.

Eerder lieten we al weten dat Square Enix deze week een nieuwe game zou onthullen, dat is bij dezen ‘gedaan’.