De periode rondom kerst is voor elke industrie enorm belangrijk, zo ook voor de gaming industrie. Het is een tijd van drukte, maar vooral van cadeaus, waar veel bedrijven hun slaatje uit kunnen slaan.

Met het uitstel van Uncharted 4: A Thief’s End naar 2016 en natuurlijk ook Ratchet & Clank, begint Sony’s aanbod voor dit einde jaar een beetje karig aan te voelen. Maar Fergal Gara van Sony UK maakt zich geen zorgen, zelfs niet als grote concurrent Microsoft flink uitpakt met games zoals Forza Motorsport 6, Halo 5 en Rise of the Tomb Raider.

Volgens hem is er genoeg om je op te verheugen voor eind dit jaar, waaronder No Man’s Sky en Tearaway voor de PS4. En dat is nog maar het begin van wat ze in petto hebben.

“There is plenty for gamers to get excited about already, such as Tearaway for PS4 and No Man’s Sky. That’s just the start of what is on the table right now. So I don’t have any concerns that we will have a lack of strong software for PS4 this peak.”

Met dit gezegd is de kans dus groot dat we nog wat grote verrassingen mogen verwachten op de komende E3, welke dus goed geheim zijn gehouden en al bijna klaar zijn voor een release in het vierde kwartaal van 2015.