Maar liefst 36 jaar zit er tussen de eerste Mad Max en Mad Max: Fury Road, maar routinier George Miller heeft het nog steeds. Critici en publiek zijn overweldigd door de klassieke stijl en vernieuwende actiefilm, die als een verademing komt na al die dertien in een dozijn knallers waar we inmiddels de formule wel van kennen. Avalanche Studios breidt dit universum momenteel uit met een game rondom Mad Max, hopelijk voldoet ook die aan de hoge verwachtingen.

Verzamelaars zitten natuurlijk te springen om een Collector’s Edition, want een figurine van Max bijvoorbeeld is wel heel erg tof om te hebben. Tot op heden waren er echter geen officiële aankondigingen rondom een speciale editie, het zou nog kunnen komen, want de game verschijnt pas op 4 september.

Wel is er opeens de bovenstaande foto uitgelekt, deze zou de Collector’s Edition moeten voorstellen en zou het volgende moeten bevatten:

  • De game
  • De Ripper DLC
  • Special Postcard Concept Art
  • CD met de originele soundtrack
  • Een extra volledig aanpasbare Magnum Opus auto body
  • Mad Max Figurine
  • Mad Max Interceptor 1/18

Er zijn drie redenen waarom deze editie waarschijnlijk fake is. De eerste is omdat Avalanche nog helemaal niets heeft aangekondigd rondom een speciale editie. Daarnaast hebben we de afbeelding even goed bekeken en dan vallen er een aantal dingen op. Zo is de disc rechts in beeld heel slecht gescaled en staat er tevens DVD op, terwijl ons dat eerder een CD met de soundtrack zou lijken? Vooral de achterkant van de auto lijkt ook slecht in de afbeelding te zijn gephotoshopped. Als laatste staat er links in de afbeelding een watermerk van ‘Fake Forge’, wat dus min of meer de spijker op z’n kop slaat.

Sommige media nemen het echter aan als een werkelijk editie, maar we kunnen er wel vrij zeker van zijn dat dit nep is. Dat neemt niet weg dat een dergelijke editie wel welkom zou zijn, toch?