The Witcher 3: Wild Hunt is nu net twee dagen uit en hoewel de kritieken lovend waren (onze volgt morgen), heeft de game toch te maken met technische onvolkomenheden. De meest vervelende is wel dat de game soms niet eens fatsoenlijk geïnstalleerd kan worden. Een ander punt van kritiek is dat de framerate niet altijd even stabiel is.

De ontwikkelaar, CD Projekt Red, is hiervan op de hoogte en zij werken momenteel aan een patch om de bestaande problemen op te lossen. De twee voornaamste punten die met de eerstvolgende patch opgelost gaan worden zijn de framedrops en een af en toe stotterend geheel. In een latere patch zal er een fix komen voor de kleine (moeilijk te lezen) letters bij het spelen op een grote TV.

Het zal niet lang duren alvorens de patch verschijnt die deze problemen zal oplossen. Zodra deze live staat laten we het weten.

Als laatste hebben we nog een kleine follow-up betreffende de eerste gratis DLC pakketten. Deze zouden afgelopen dinsdag direct in de PlayStation Store verschijnen, maar op één of andere manier waren ze niet te vinden. Ook dat is inmiddels opgelost en als je de content nog niet hebt binnengehaald, dan kan je deze nu in de PlayStation Store vinden.