De PlayStation 4 is pas anderhalf jaar verkrijgbaar, maar Sony kijkt nu al naar de toekomst. Sony is namelijk begonnen met R&D (research & development) voor hun nieuwe next-gen console. Dit blijkt uit een openstaande vacature die online is geplaatst op de PlayStation jobs website.

Sony zoekt een senior game programmeur die hun moet assisteren bij het ontwikkelen van een game die voor R&D doelen gebruikt zal worden met betrekking tot hun next-gen console. Dat betekent dus indirect dat Sony ook al bezig is met de PlayStation 5 of een nieuwe handheld, hoewel dat laatste niet echt een grote kanshebber is gezien de huidige stand van de PS Vita.

“We have an exciting opportunity at Sony Computer Entertainment of America (PlayStation). We seek a senior game programmer to assist us in developing a game used for R&D purposes related to our next generation gaming system. For someone passionate about gaming this is a very rare opportunity. After reviewing the below job profile, if this is you, please apply!”

Het lijkt misschien vroeg om nu al aan de opvolger van de PlayStation 4 te denken, maar het is vrij gebruikelijk om in zo’n vroeg stadium al naar de toekomst te kijken van het merk PlayStation. De PlayStation 4 ontwikkeling is namelijk relatief snel na de release van de PlayStation 3 gestart.