Vorige week werd de nieuwe Need for Speed officieel aangekondigd, maar voor de eerste gameplay beelden moeten we de E3 afwachten. In de tussentijd is het officiële Need for Speed Twitter-account wel lekker actief en dat geeft ons wat nieuwe informatie.

Zo zal deze game gewoon Need for Speed heten. In tegenstelling tot vele voorgaande delen krijgt dit nieuwe deel dus geen subtitel en dat heeft er mee te maken dat dit een soort reboot van de franchise is. De game heeft desondanks wel veel overeenkomsten met Underground, maar de subtitel Underground 3 wordt niet gebruikt omwille van de gegeven reden.

Verder is er wat slecht nieuws voor last-gen gamers, de game zal niet op de PlayStation 3 en Xbox 360 uitkomen. Dat was al een beetje te verwachten, aangezien die platformen niet bij de aankondiging genoemd werden. De reden hiervoor is dat men de kracht van de current-gen consoles nodig heeft om het doel te bereiken dat ze voor ogen hebben.

De game draait trouwens op dezelfde versie van de Frostbite Engine die DICE momenteel gebruikt voor Star Wars Battlefront.