Op de PlayStation Experience eind vorig jaar kondigde Giant Sparrow (bekend van The Unfinished Swan) de game What Remains of Edith Finch aan. Sinds die aankondiging is het stil gebleven rondom de game, maar die stilte is vandaag doorbroken.

Hierboven kun je een nieuwe trailer bekijken en hieronder een aantal screenshots. Waar de game qua verhaal op neerkomt is dat het bestaat uit verschillende korte verhalen waarin elke keer de dood van een ander persoon uit de Finch familie centraal staat. De ‘look & feel’ is bij ieder personage anders, zodat niemand op elkaar lijkt, aldus Giant Sparrow.

Je zult in de voetsporen treden van Edith Finch en met haar zul je het huis van de familie gaan onderzoeken. Gaandeweg unlock je alle slaapkamers van de verschillende familieleden en deze kamers vertellen over elke individu iets. Dit varieert van een foto tot een dagboek en meer.

Hoe zich dat precies gaat vertalen naar gameplay is natuurlijk even afwachten, hoewel de trailer enigszins een indruk geeft. Het huis is overigens van generatie op generatie doorgegeven en dat maakte de inwoners tot een bonte verzameling van excentrieke en eigenwijze figuren, ook al zijn ze niet meer in leven.

Het doel van de ontwikkelaar is om je het gevoel te geven dat het huis fantasierijk is ingevuld, maar tegelijk ook heel standaard is. En dat zal dan een surrealistische ervaring gaan brengen.