Need for Speed keert na een jaar van afwezigheid eind dit jaar terug als een reboot van de franchise. De game werd vorige week aangekondigd, maar een releasedatum bleef uit. Deze is nu mogelijk gelekt via de Xbox Games Store, waar de game enige tijd in stond met een release op 3 november. Inmiddels is de pagina weer offline gehaald, maar er circuleren screenshots op het web om dit aan te tonen.

Er bestaat dus een goede kans dat Need for Speed begin november in de winkels ligt al moeten we een officiële bevestiging van EA nog even afwachten. Naast de vermelding van een releasedatum stonden er ook nog wat details bij die niet eerder bekend zijn gemaakt.

Zo zal het verhaal je de mogelijkheid bieden om een eigen unieke richting te kiezen via meerdere overlappende verhalen. Je zult reputatie op moeten bouwen om uiteindelijk een icoon in de racing-scene te worden. Er zullen bovendien vijf manieren zijn om de game te kunnen spelen; snelheid, stijl, bouw, crew en outlaw. Hoe we dat precies moeten interpreteren is even afwachten, maar wellicht dat de E3 hier meer licht op zal doen schijnen.

De game speelt zich af in de fictieve westkust stad Ventura Bay, waarin je gebieden als downtown, een haven en bergen tegenkomt.