Microsoft heeft sinds de lancering van de Xbox One veel gespeeld met de prijs van de console. Sony daarentegen blijft op een vast punt zitten van €399.- met zo hier en daar bundel aanbiedingen, waardoor je net wat goedkoper uit bent. Nu de PlayStation 4 ruim anderhalf jaar verkrijgbaar is begint de vraag naar een prijsverlaging te ontstaan.

Dit werd de Engelse Sony PlayStation baas, Fergal Gara, dan ook gevraagd door MCV waarop hij aangaf dat er op korte termijn geen prijsverlaging aan zit te komen. Of althans, dat zegt hij als je goed tussen de regels door leest. Het is namelijk zo dat Sony erg tevreden is dat ze de console met een concurrerende prijs in de markt hebben kunnen zetten en zoveel maanden na de release nog steeds grote successen boeken.

Omdat de vraag naar de PlayStation 4 blijft aanhouden is de prijs de afgelopen tijd niet aangepast, los van promotionele acties (de bundels dus). Ook kan het gevaarlijk zijn om teveel met de prijs te stoeien, want het is geen race naar wie het eerste bij de nul is.

“Any price war in any sector in any market can be dangerous. If there is a race to zero, who wins from that? We are proud that we managed to launch at a very competitive price, and demand has held up very strongly for PS4. Therefore, our RRP on day one is our RRP today. Yes, there are promotions that offer consumers better value from time-to-time, but it’s great that we managed to start at such a great price and it has held well.”

Kortom, als je op een prijsverlaging zit te wachten, dan kan het nog wel even duren.