Sinds enige tijd kan je elke zondagochtend een nieuwe stelling met voor en tegen argumenten hier op PSX-Sense vinden. Nu de E3 op het punt van beginnen staat en ik (Tarek) in Los Angeles zit hiervoor, moet ik het even wat anders aanpakken. We hebben hier echter iets leuks op bedacht, althans het lijkt ons leuk. Namelijk dat we het puur over de E3 als beurs gaan hebben en dat het ditmaal niet per definitie een stelling is.

Deze week horen we graag jouw mening over de E3 als beurs. Is het nog steeds het moment in het jaar waar jij als gamer naar toeleeft of vind je het lang niet zo spannend meer als vroeger? Elke uitgever bewaarde ‘vroeger’ zijn grote onthullingen veelal voor de E3 zelf, maar tegenwoordig worden er in aanloop naar de E3 al genoeg verrassingen prijsgegeven. Je zou daarom kunnen zeggen dat hierdoor de charme van de beurs een beetje verloren gaat, maar is dat erg?

De E3 als beurs is nog steeds voornamelijk voor mensen uit de industrie, maar dit jaar is het voor het eerst mogelijk om ook als consument toegang te krijgen. Dit gaat op uitnodiging van bepaalde uitgevers en het is dit jaar een proefballonnetje, dus de toegang is nog steeds zeer beperkt. Men onderzoekt de mogelijkheid om de E3 in de toekomst een dag langer (met de vrijdag erbij) speciaal voor consumenten open te houden. Daarmee verandert wel enigszins het karakter van deze beurs.

Ondanks deze ontwikkelingen blijft de E3 toch een hoogtepunt in het jaar, maar wat is nu jouw mening over de E3? Teveel van het goede? Vind je het allemaal maar een slappe hap door de vele vroege aankondigingen die er gedaan worden? Of leef jij als fanatieke gamer nog steeds elk jaar weer toe naar het moment dat de E3 gaat beginnen?

Wat we deze keer anders doen is dat we alle reacties een week later apart gaan behandelen. Normaal reageer ik zelf zoveel mogelijk op iedereen om het tot een gezellige discussie te maken. Gezien het tijdsverschil en de drukte op dit moment is dat nu echter niet mogelijk. Laat je vooral niet tegenhouden om een reactie achter te laten, want wij gaan alles doornemen en volgende week zondag komen we hier vanuit Los Angeles op terug.

We hebben dan ook net de E3 achter de rug en dat geeft des te meer een goede nuance aan onze reactie. Hou je dus vooral niet in en laat je mening hieronder achter. Ook al reageer ik vandaag niet op jullie, laat dat vooral geen obstakel zijn! Willen jullie het wel weer netjes houden, zoals altijd?