De echte voetballiefhebbers zullen hem ongetwijfeld kennen: ‘Edson Arantes do Nascimento’, beter bekend als Pelé. Deze voetballegende wist in zijn leven tot drie keer toe het WK te winnen, maar deze oude baas voelt zich niet te min om zijn gezicht te gebruiken voor de huidige generatie voetbalsupporters en fungeert dan ook voor het eerst in een FIFA trailer, namelijk die van FIFA 16.

Net als ieder jaar focust FIFA zich weer op belangrijke aspecten om de gameplay te verbeteren. Zo zullen verdedigers sterker zijn dan ooit en zullen zij beter zijn in het lezen van het spel van de aanvallers die op hen afkomen. Door middel van een goed verdedigend blok achterin zal het lastiger worden om deze muur te doorbreken.

Ook de middenvelders zullen intelligenter zijn dan voorheen. Verdedigende middenvelders zullen nog preciezere intercepties maken om het spel weer de andere kant op te draaien. Daarnaast zullen de passes gerichter zijn om het spel vloeiend te houden.

Daarnaast worden er in FIFA 16 nieuwe skillmoves toegevoegd en niemand minder dan Lionel Messi heeft zelf gefungeerd om door middel van motion graphics de bewegingen in FIFA 16 nog soepeler te maken.

Geheel nieuw in FIFA 16 is het fenomeen ‘Compete at a higher level’. Hierbij worden de spelers op het veld voorzien van knopcombinaties boven het hoofd, om op het juiste moment de juiste actie uit te voeren. Hoe dit echter precies zit en hoe het uit gaat pakken, daar zullen we binnenkort vast meer over horen.