http://playsense.nl/images/file/img_55a8df4ee454b.jpg

Special: 5 TV-series die je als gamer niet mag missen – Gamers hebben vaak een voorliefde en bovengemiddelde interesse voor entertainment. Dit uit zich ook in TV-series, want menig gamer volgt er een aantal tot een hoop. Vaak zijn dit dan ook nog een bepaalde soort series die veel gamers aantrekken en wij besloten er een aantal op een rijtje te zetten. Hieronder vind je volgens ons de 5 TV-series die ongetwijfeld elke gamer wel kan waarderen. We hebben in dit rijtje bewust geen anime meegenomen, want dan hadden we aan 5 TV-series waarschijnlijk niet genoeg!

5) The Player

http://playsense.nl/images/file/img_55a8f8c3b02fa.jpg

Wellicht een opvallend begin aan dit rijtje, aangezien het niet zozeer een directe link heeft met games of stripboeken. Wat deze serie alleen wel gemeen heeft met games, is het feit dat er in deze serie ook een spelletje wordt gespeeld. The Player is een serie van de executive producers van ‘The Blacklist’ en speelt zich af in het altijd bruisende Las Vegas. Met Wesley Snipes als co-star kan deze serie eigenlijk al niet meer stuk, maar het plot is ook nog eens erg interessant.

Wesley Snipes speelt in deze serie een ‘pit-boss’ samen met Charity Wakefield als ‘dealer’. Samen zijn zij op zoek naar een ‘Player’ en valt hun keuze op Philip Winchester uit onder andere ‘Strike Back’ en ‘Fringe’. Machtige en rijke individuen kunnen wedden op Philip. Deze weddenschap is er echter niet zo maar eentje; het is een weddenschap of de ‘player’ een bepaalde misdaad kan stoppen. Het is een ‘high-stakes’ spelletje dat gerund wordt door een heer en een dame die tegelijkertijd ook nog eens veel goeds doen voor de wereld.

Philip vindt zichzelf in bizarre situaties door te proberen menig misdaad te stoppen. Vervolgens is het aan de spelers om te wedden of hem dit gaat lukken of niet. Deze serie is nog niet begonnen, maar de eerste aflevering komt uit op 24 september.

4) Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.

http://playsense.nl/images/file/img_55a8e90018aed.jpg

En hier hebben we een Marvel serie in dit lijstje, namelijk Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D, de TV-serie die verdergaat waar ‘The Avengers’ ophielden. De Strategic Homeland Intervention Enforcement and Logistics Division bestaat uit een team dat de vreemdste zaken tracht op te lossen. Ze proberen ook de mysteries achter menig superheld te achterhalen, wat voor spannende momenten weet te zorgen. Gezien de huidige populariteit van de Marvel films is dit natuurlijk een mooie extra.

Momenteel vind je twee seizoenen van deze serie, maar niet getreurd; seizoen 1 heeft 23 afleveringen en seizoen 2 heeft er 22. Seizoen 3 isinmiddels ook al gepland en zal op 29 september van start gaan.

3) Mr. Robot

http://playsense.nl/images/file/img_55a8e796d527a.jpg

Als Watch_Dogs een TV-serie zou hebben, dan was het Mr. Robot. In totaal zijn er momenteel 4 afleveringen uitgezonden van het eerste seizoen, dat op dit moment nog actief is. De eerste afleveringen hebben ons in ieder geval erg verrast en we hopen dat de spanningsboog door het seizoen heen goed wordt vastgehouden. Deze cyberpunk thriller volgt een jongeman genaamd Elliot Alderson. Hij is een cyber-security engineer die werkt in New York en ’s avonds verandert hij in iemand heel anders. In de nacht ontpopt hij zich namelijk tot een vigilante hacker, die de wereld op een positieve manier wilt veranderen door het voor iedereen wat eerlijker te maken.

Elliot valt op en wordt opgemerkt door ‘Mr. Robot’, een anarchist die een team leidt van getalenteerde hackers. Zij noemen zichzelf de “fsociety”. Elliot is een geval op zich en leidt aan sociale angstaanvallen, maar om toch met mensen in contact te kunnen komen, hackt hij ze. Het bedrijf waarvoor hij werkt wil hij ten onder brengen en uiteindelijk wil hij alle multinationals onder controle kunnen hebben met slechts zijn laptop. Hij is erop uit om de wereld in de palm van zijn hand te krijgen. Elliot gelooft ook in complottheorieën en wil een einde maken aan de ’top 1%’ die de wereld runt zonder permissie van het volk.

Deze serie is echt ontzettend spannend en zal ongetwijfeld veel mensen op PSX-Sense aanspreken. Check vooral de pilot, want dit is een serie die wel eens heel groot zou kunnen worden.

2) Daredevil

http://playsense.nl/images/file/img_55a8e26c9074b.jpg

Netflix weet de laatste jaren steeds meer te verassen met enorm goede TV-series. Het succes van House of Cards was nog maar het begin en nu vind je op Netflix toppers als Orange is the New Black, Fargo en Between. Wat ook zeker niet in dit rijtje mag ontbreken, is Marvel’s Daredevil. Deze TV-serie speelt zich af in hartje New York en dan voornamelijk in de wijk Hell’s Kitchen. De visuals en stunts in deze TV-serie zijn werkelijk adembenemend en als je een 4K TV hebt, maak je je borst best nat; deze serie zal van je scherm spatten.

Matt Murdock, de advocaat die blind is geraakt ten gevolge van een ongeluk, merkt dat hij na het ongeluk over bijzonder versterkte zintuigen beschikt. Als de zon onder is gegaan en de nacht valt, kruipt hij in de huid van Daredevil om het nodige criminele volk het leven zuur te maken.

De TV-serie maakt de slechte film uit 2003 weer helemaal goed en het zal ongetwijfeld ook niet lang meer duren voordat er een nieuwe game van wordt gemaakt. Momenteel is er één seizoen te zien op Netflix met 13 afleveringen.

1) The Walking Dead

http://playsense.nl/images/file/img_55a8df842b189.jpg

Ongetwijfeld al bekend bij menig bezoeker van PSX-Sense, maar we plaatsen deze serie toch met stip op nummer één. Dit komt mede doordat de episodische games van Telltale die zijn uitgebracht rond The Walking Dead stuk voor stuk erg goed zijn. Sterker nog, er zijn ook veel mensen die pas aan de serie zijn begonnen na het uitspelen van de game, simpelweg omdat hun interesse toen pas werd gewekt.

The Walking Dead speelt zich in de eerste seizoenen voornamelijk af rondom Georgia (Verenigde Staten) en geeft een prachtig beeld weer van hoe de wereld eruit zou zien na een zombie-outbreak. Je volgt het dagelijkse leven van verschillende overlevenden en je zult ook regelmatig afscheid nemen van personages. Het overleven in een wereld die overspoeld is door zombies is immers niet de meest gemakkelijke. De serie is gebaseerd op het gelijknamige stripboek en bevat genoeg drama, gore en actie om je zoet te houden. Momenteel zijn er vijf seizoenen uitgezonden, dus binge-watching deze zomer is een prima optie. Seizoen 6 zal in oktober op TV verschijnen.

Heb je The Walking Dead al gezien, maar ben je toch op zoek naar iets soortgelijks? Check dan straks zeker ‘Fear The Walking Dead‘, dit is ook een serie van AMC die haar première op 23 augustus zal beleven. Deze serie speelt zich af vlak voor de zombie-outbreak en kun je als een soort prequel zien.

https://youtu.be/GJRNHAJAcYg

Heb jij nog leuke suggesties, een andere mening of ben je het wel eens met deze top vijf? Laat het hieronder zeker weten!