In Deus Ex: Mankind Divided zul je vanzelfsprekend weer eindbazen treffen en daar zul je het gevecht mee aan kunnen gaan. Er is echter ook een manier om ze te verslaan zonder dat hier wapens en dus bloedvergieten aan te pas komt, namelijk door met ze te praten.

Er zijn drie manieren om een eindbaas te benaderen en dat is door met ze te vechten, stealth en het praten. Je kunt zelf de benadering kiezen en de eindbazen zijn hierbij meer gebalanceerd en niet automatisch tot een lot verzegeld dat ze sterven in cut-scรจnes, zoals in de vorige game het geval was, aldus Mary DeMarle en Patrick Fortier (narrative director en gameplay director) tegenover OXM.

“There are ways to stealth them, there are ways to beat them in combat and there are conversations you can have that maybe give you a different means of dealing with the situation altogether.”

“You can also decide to do it lethally or not,”[…]”For Human Revolution, because of the way we designed it, [the bosses] always died in the cutscenes. You had no choice. But we rectified that in the Missing Link DLC, and weโ€™ve rectified it in this game.”