Momenteel werkt Insomniac aan een remake van de originele Ratchet & Clank voor de PlayStation 4. Hier lijkt het overigens bij te blijven, want er is geen intentie om de Ratchet & Clank Trilogy naar de PlayStation 4 te brengen. Deze trilogie werd eerder uitgegeven op de PlayStation 3 en PlayStation Vita.

De reden om deze trilogie niet naar de PlayStation 4 te brengen ligt allereerst niet bij Insomniac, maar bij Sony. Sony is immers de eigenaar van de franchise en daarnaast heeft Sony PlayStation Now, waarmee de trilogie sowieso al te spelen is via de PlayStation 4.

“Sony ultimately would make this call, but here is why I think it won’t ever happen. Time and money. PS3 ports already exist. PlayStation Now. I could be wrong, but I highly doubt they remaster a remaster,”

Nu bestaat er een kans dat Sony er na de Uncharted: The Nathan Drake Collection mee op gaat houden, men kan immers de grote PlayStation 3 games gewoon via PlayStation Now streamen en dan is een remaster van een PlayStation 3 game/remaster al snel overbodig.

In dat perspectief kijkt men wellicht naar de populariteit van een franchise en wellicht nog meer naar verkoopcijfers, dan is een Uncharted uitgave op de PlayStation 4 geen gek idee.