Capcom heeft aangegeven dat de beta van Street Fighter V niet naar behoren werkt en vandaar dat men besloten heeft het uit te stellen tot nader bericht. Wat de problemen precies zijn is niet bekend, maar de uitgever zegt dat ze problemen via de beta juist willen ontdekken. Alleen was het in dit geval een groter probleem en waren ze hier niet echt op voorbereid.

Ze bieden vanwege het uitstel hun excuses aan, aan degene die mee wilden doen aan de eerste beta, maar nu niet verder kunnen. Na drie dagen testen en het verzamelen van data merkte Capcom dat spelers geen goede ervaring hadden met Street Fighter V en om die reden werden de servers offline gehaald. De beta is nu uitgesteld totdat ze zelf vinden dat spelers de juiste en positieve ervaring kunnen hebben.

Het uitstel zal geen verdere gevolgen hebben voor de toekomst en zo zullen er nog steeds drie beta´s volgen voor de release. Je verliest ook niet het voordeel van het reserveren, want er zijn nog genoeg mogelijkheden om hands-on met de game te gaan. De in-game extra´s zullen dan ook beschikbaar zijn wanneer de beta weer werkt. Capcom sluit verder af met dat ze zeer teleurgesteld zijn over hoe het is verlopen en dat het frustrerend kan zijn. De uitgever bedankt degene die de game blijven steunen.

“To all of the players that participated and supported us through this initial phase, we cannot thank you enough. We understand how frustrating it is to be so close to playing the game you are excited for, and to not have it working. The whole team here is very disappointed that we were unable to deliver a proper beta experience this time. Thank you so much for your continued support, and we promise that we will have a better experience for you with the future betas.”