Need for Speed kwam een lange tijd elk jaar uit, maar daar kwam in 2014 kortstondig een einde aan om dit jaar een comeback te maken. Volgens Electronic Arts gaat het hier om een reboot van de franchise waarin we door een replica van Los Angeles kunnen gaan racen. De nadruk ligt op straatraces en het aanpassen van de voertuigen. Dit was iets waar de liefhebbers van vooral de Underground reeks om hebben gevraagd.

Er komt dit jaar dus een nieuwe Need for Speed uit, maar of dat volgend jaar ook zo zal zijn is nog maar de vraag. Electronic Arts is nog onbeslist over een jaarlijkse uitgave van Need for Speed, zo blijkt uit de woorden van Peter Moore. Hij kreeg namelijk de vraag of de serie weer jaarlijks zal verschijnen en gaf als antwoord dat ze het niet weten.

Hij wil eerst zien hoe het nieuwe deel het gaat doen en daarnaast kan je enkel ieder jaar een uitgave doen als er frisse ideeën zijn, aldus Moore. Het is eigenlijk hetzelfde als wat nu speelt bij de PGA golfgames. Is er ieder jaar voldoende innovatie en creativiteit om een nieuw deel te rechtvaardigen?

“We will see how this game goes. You can only bring it out annually if you can come up with real fresh ideas. It is the same thing we’ve been going through with golf. It is golf… is there enough innovation and creativity that you can go in there with and do something different every year?”