http://playsense.nl/images/file/img_55fa948b958f9.jpg

GameStop is de grootste gameszaak van de Verenigde Staten en heeft ook vestigingen in onder andere Duitsland, Australië en Nieuw-Zeeland. GameStop heeft nu aangegeven aan haar aandeelhouders te stoppen met het verkopen van PS4 en Xbox One bundels die een digitale voucher bevatten voor een game.

Deze voucher codes kun je vervolgens indienen in de PlayStation Store om de game te ontvangen waarmee de console gebundeld wordt, maar GameStop is hier logischerwijs geen fan van. GameStop haar voornaamste inkomen bestaat namelijk uit fysieke games en de doorverkoop hiervan wat betreft tweedehands exemplaren.

Als iemand dan een ‘one-time digitale aanschaf’ doet bij GameStop in de vorm van een game, dan kan deze niet meer ingeruild worden bij de winkel. Om dit niet mis te lopen heeft GameStop dan ook besloten om geen digitale games meer te verkopen bij bundels. Zo heeft men al een overeenkomst met EA gesloten om de Madden NFL 16 bundels voor zowel de PS4 als de Xbox One te verschepen met een fysiek exemplaar.

GameStop is van plan deze overeenkomst ook te sluiten met andere uitgevers, om zo bij elke bundel fysieke exemplaren te kunnen leveren in plaats van digitale voucher codes.