Enige tijd terug plaatsten we het nieuws dat er een paar PlayStation 2 games opnieuw waren beoordeeld door PEGI. Sony is hier tot op heden stil over geweest dus het is even afwachten wat dit gaat betekenen en of het überhaupt klopt.

Opvallend is echter dat er nu kort een screenshot op Reddit heeft gestaan waarop te zien was dat de PlayStation 2 game, Siren, via de Live from PlayStation sectie te zien was. Althans, de game stond daar in de lijst. Toen degene, die de screenshot maakte, hierop klikte kreeg hij of zij de melding dat ’there are no content items’ beschikbaar waren.

Vervolgens is de screenshot weer offline gehaald met het bericht van de persoon die het plaatste, dat het nep was. Nu meldt PlayStation Lifestyle echter dat ze van een anonieme bron een soortgelijk screenshot hebben gekregen, meer dan een zelfs, waarop te zien is dat de game inderdaad gespeeld wordt op de PlayStation 4.

Dat is niet het enige, want er is ook nog een screenshot verschenen waarop te zien is dat War of the Monsters (ook een PS2 game) gespeeld wordt op de PlayStation 4. Of er ook daadwerkelijk PlayStation 2 games naar de PlayStation 4 komen is afwachten. Dit kan bijvoorbeeld via PlayStation Now zijn. Ook kan het zijn dat er gewerkt wordt aan backwards compatibility, maar dat lijkt ons met de andere mogelijkheden die Sony heeft wat onwaarschijnlijk.