Eerste FIFA 16 reviews en scores druppelen binnen

http://img.psx-sense.nl/images/file/img_560126740b109.jpg

Weet FIFA 16 genoeg indruk te maken met het nieuwe toegevoegde vrouwenvoetbal en de innovaties voor Ultimate Team? Als we naar de reviews kijken, dan blijkt PES 2016 er toch een stuk beter voor te staan momenteel. Ars Technica meldt zelfs dat PES 2016 dit jaar gewonnen heeft, door met een veel betere voetbalgame op de proppen te komen. Men zegt “As rival PES continues to push the boundaries, FIFA simply isn’t the best football game any more.”. Dat zijn niet de minste woorden en ongetwijfeld uitspraken waar EA niet blij van wordt.

FIFA staat al jaren aan de top als best verkochte voetbalgame en een wissel van de wacht zou inmiddels niet verkeerd zijn. Concurrentie houdt je immers scherp en zorgt voor progressie. Wat FIFA wel mee heeft is de marketing erachter, die is aanzienlijk groter dan bij PES.

Hieronder zie je de eerste FIFA 16 reviews, de game zelf ligt aanstaande donderdag in de winkels. Wil je de game al checken? Dat kan, in de Kalverstraat in Amsterdam is een pop-up store te vinden, het betreft hier alleen wel de Xbox One versie.

IGN – 7.8
Digital Spy – 4/5
Bleacher Report – 8/10
GameSpot – 9/10
Polygon – 9/10
New Game Network – 86%
The Guardian – 5/5
Ars Technica – “PES 16 has it beat where it matters most

Budget Zondag – Games – 10 juli
Gepubliceerd op 10 Jul, 2016 om 12:59
Bekijk nu de mooiste goals op FIFA 16 in één video
Gepubliceerd op 7 Jan, 2016 om 11:42
Elfde deal in de 12 Deals of Christmas actie geeft korting op FIFA 16
Gepubliceerd op 21 Dec, 2015 om 10:47
FIFA 16 reclame met actie en legendes
XGN.nl - Gepubliceerd op 20 Sep, 2015 om 22:40
  1.    1803 XP
    PBJ85's avatar

    Kom maar op PES fans en kom maar op FIFA fans… let the battle begin (again… d-_-b )

    De een houdt van spruitjes de ander van prei.. AMEN

  2. Anoniem -   
    62.140.132.xxx's avatar

    The guardian 5/5 lol kom op

  3. Anoniem -   
    212.83.76..xxx's avatar

    Ik heb pes gespeeld ik heb nog nooit zo een slecht spel gespeeld als pes.

  4. Anoniem -   
    77.172.79.xxx's avatar

    Prei heerlijk!

  5.    614 XP
    Esromeron's avatar

    Pes demo zoals elk jaar weer een kans gegeven. Prima voetbalspel, begrijpelijk als mensen hier voor kiezen.

    Persoonlijk hou ik het dit jaar weer bij Fifa, speelt vertrouwder en ook fijner naar mijn gevoel.

    Concurrentie doet beide games alleen maar ten goede! Wat iemand hier boven al zegt, de 1 ligt nou eenmaal beter dan de ander. Maar beide zijn lekker!

  6. Anoniem -   
    77.173.80..xxx's avatar

    Speel ze momenteel beide, en ze zijn beide niet slecht. EA luistert gewoon te weinig naar de community. Tactiek veranderen in dode spelmomenten bij voorbeeld, daar wordt al sinds 2010 om gevraagd, zit er nog steeds niet in. De grootste veranderingen zitten in FUT. Dat is niet toevallig, dat is juist het deel waar ze extra geld op de community kunnen verdienen. Bij PES zitten natuurlijk geen volledige licenties (wat echt jammer is). Wel heb ik het idee dat er in PES veel minder ‘standaard’ steeds dezelfde soort doelpunten vallen. Online is het iets minder voor elkaar, de servers hebben sneller last van lag en verbindings problemen lijkt het. Al is het stukken beter als in 2014 en 2015. Al sinds 2008 speel ik non stop FIFA, maar objectief gezien, kan ik dit jaar niet kiezen.

  7. Anoniem -   
    77.173.80..xxx's avatar

    @77.173.80..xxx:

    Speel ze overigens beide op de PS4.

  8.    89 XP
    Lastpost's avatar

    Al ben ik groot liefhebber van PES, ik merk wel dat FIFA (Eerder EA zelf volgens mij) extra kritisch wordt bekeken en benaderd. In PES wordt het commentaar, het publiek, de interface, de animaties, de keepers etc. gewoon voor lief genomen en amper meegewogen in de eindcijfers naar mijn mening terwijl bij FIFA de cijfers bij velen al een punt lager begint omdat er ‘te weinig’ veranderd zou zijn t.o.v eerdere versies.

    Vind FIFA ook gewoon een prima spel, het grote pijnpunt daar is dat ze altijd een echt zwakke plek hebben in de engine/gameplay waar iedereen zich op gaat focussen, of dat nou de snelheid is, de finesse shots, de kopballen of de voorzetten, 3 YT filmpjes later speelt de hele community zo online haha.

    Prima cijfers in ieder geval, haal hem hier ook wel in huis in navolging van PES.

  9.    700 XP
    J-NL-B's avatar

    FIFA staat al jaren aan de top als best verkochte voetbalgame en een wissel van de wacht zou inmiddels niet verkeerd zijn. Concurrentie houdt je immers scherp en zorgt voor progressie; helemaal eens, het is denk ik goed voor FIFA dat de concurrentie nadert.

  10.    296 XP
    F1-BS-FR's avatar

    FIFA is veel completer dan PES. Man, wat hebben die weinig licenties en stadions bijvoorbeeld. Echt om te lachen. De gameplay van PES is zeker goed te noemen, maar ook weer niet zo briljant als soms wordt beweerd. FIFA is op de de hoogste speelniveau ook gewoon uitdagender dan PES. PES voelt een beetje gemaakt aan, en met FIFA heb ik het gevoel dat ik meer invloed heb op hoe het spel verloopt.

  11. Anoniem -   
    84.31.57..xxx's avatar

    Fifa heeft zich uit de mindere jaren van EA moeten knokken. Tot een kleine tien jaar geleden werd FIFA altijd uitgelachen bij de release (weet niet wie de concurrent toen was) maar zoals bij elk groot bedrijf (ubisoft, Microsoft en Sony nu en aan het begin van de ps3 cyclus) heeft EA weer een toppunt van arrogantie bereikt. Zal tijd worden om hen weer eens te laten voelen dat ze afhankelijk zijn van de consument.

  12. Anoniem -   
    82.197.210..xxx's avatar

    @F1-BS-FR:
    Joh Pes heeft alleen maar weinig licenties omdat EA alles opkoopt. Daar kan konami niet tegen op tegen die bedragen die EA betaald daarvoor.

    En bij Fifa meer controlle over de match? lol. Ja als je bij pes maybe alle AI hulp laat aanstaan maybe maar als je dat allemaal uitzet plus de moeilijkheids graad op prof zet heb je een 100 keer betere voetbal game.

    Retrogamer @ mobiel

  13. Anoniem -   
    82.74.151..xxx's avatar

    Die cijfers zijn een grap. Net zoals vorig jaar. Online zal de uitslag wel weer scripted zijn en de servers weer drama.

  14. Anoniem -   
    159.46.196.xxx's avatar

    bah spruitjes…

  15. Anoniem -   
    192.87.196..xxx's avatar

    Wat het grappige is, is het feit dat ze expres de Fifa 16 op de PS3 verneukt weer vol met bugs maken om je zo te dwingen voor de ps4 te gaan. Die afspraak hebben ze zeker met Sony. De demo was trouwens niet te spelen op PS3, geen reeet veranderd. En veel te traag naar mijn doen, maar dat kan liggen aan de spelsnelheid die je normaal kan instellen. Dus ik wacht er even mee en ga gewoon voor de PS4 versie aangezien ik meer een carriere speler ben dan een UT speler. Ik snap gewoon niet waarom ze bij FIFA 16 op PS4 wel een optie toevoegen om te trainen en trainingskamp te gaan maar PS3 niet.

  16. Anoniem -   
    31.160.165..xxx's avatar

    FIFA 16 confirmed, speel sinds fifa 94 nooit pes

  17.    89 XP
    Lastpost's avatar

    @192.87.196..xxx: Dat zeg je in je inleiding eigenlijk zelf al. Puur zodat mensen een keer overstappen naar de huidige generatie consoles.

    Gewoon geen moeite steken in de oude console-versies, toevoegingen enkel houden voor de PS4 en met een lulverhaal komen dat het allemaal door de rekenkracht van de nieuwe console komt en het gewoon niet kan op de PS3. Wel een trieste gang van zaken, maar zakelijk gezien gewoon begrijpelijk.

  18.    3241 XP
    tyger1's avatar

    Het zijn twee verschillende gameplays , games, EA is een eyecandy terwijl PES16 ongelooflijke mooie gameface heeft .
    Ik heb nu PES16 en ik hou ervan , so what ? ik kocht Fifa sedert hun bestaan bij de release .
    Dit gerne heeft 2 titels terwijl er niemand kraait als je van een ander gerne 2 of 3 dezelfe liggen hebt . YOLO en laat iedereen zelf zijn keuze maken .
    Er is al miserie genoeg op deze aardkluit . 🙂

  19.    296 XP
    F1-BS-FR's avatar

    @82.197.210..xxx:
    Ja maar dan klopt het toch nog steeds dat ze meer licenties hebben en daardoor achterlopen? En FIFA met alle hulp uit is moeilijker dan PES met alle hulp uit. Heb dat zelf ondervonden.

  20. Anoniem -   
    86.92.161.xxx's avatar

    Lekker belangrijk wat de reviewscores zijn.. Koop gewoon de game die je zelf fijner vindt. Ik ga dit jaar voor FIFA.

  21.    1187 XP
    Tom-Zwolle's avatar

    Reviews boeit me niet. Ik ga wederom voor FIFA

  22.    1261 XP
    20style [20]'s avatar

    Fifa omdat ik het zo gwn ben…ign 7.8 damn

  23. Anoniem -   
    77.173.80..xxx's avatar

    Op licenties vergelijken is vrij kortzichtig, natuurlijkheid EA bijna alle licenties, EA is veel groter als Konami. Voetbal games moet je vergelijken op de pure gameplay eb graphics.

    Als licenties je argument zijn, moet je meteen FIFA pakken, dan wordt het daarna namelijk nooit meer een eerlijke vergelijking. Voor een echte voetbalgame purist boeit het niet of de club en poppetje 5 hun echte naam hebben.

  24.    296 XP
    F1-BS-FR's avatar

    @77.173.80..xxx:
    ‘Voetbal games moet je vergelijken op de pure gameplay en graphics.’

    Waarom? Van wie moet dat? Dat verzin je jezelf, omdat PES er alleen dan een beetje bij in de buurt komt.

  25.    23 XP
    hoiikbenjoram's avatar

    Waarschijnlijk haal ik ze dit jaar allebei wel; FIFA voor Ultimate Team en om met vrienden te spelen, PES vanwege de geweldige gameplay.

  26.    928 XP
    Stukje-Appel's avatar

    Trouwens, ik heb gehoord van iemand die een vriend van me kent dat analisten voorspellen dat FIFA 17 rond deze tijd van het jaar uitkomt!!!!!!

  27. Anoniem -   
    82.197.210..xxx's avatar

    @F1-BS-FR: Hahahahaha
    die is goed ja.

    Retrogamer @ mobiel

  28.    296 XP
    F1-BS-FR's avatar

    @82.197.210..xxx:
    Je hebt geen antwoord, vervelend hé.

  29. Anoniem -   
    82.197.210..xxx's avatar

    @F1-BS-FR:
    Je stelde geen vraag dus ik kan geen antwoord geven.

    Door EA alle licenties opkoopt kan Konami ze geeneens kopen, lekker logisch aangezien gamers met een bord voor hun kop wel zorgen dat EA veel geld krijgt door half afgemaakte games van ze te kopen + dlc.

    En over dat 2de stukje kan ik alleen maar lachen.

  30.    3241 XP
    tyger1's avatar

    @F1-BS-FR: zal ik je dan maar een vraag stellen ?
    Hoe zal FIFA 16 het EK brengen ? PES16 heeft de licensie .
    En nu sta jij daar smile ? .
    Stom dat ik me hier mee bezig hou maar je kwam me te stoer uit de hoek , wat is je reactie nu ? BTW de licensie heb ik bijna rond op PES16 en het is een heel goeie gameplay als de transfers update er is , is PES af .
    BTW EA en FIFA zijn corrupt

  31.    296 XP
    F1-BS-FR's avatar

    @82.197.210..xxx:
    Sterker nog: ik stelde zelfs twee vragen. Je hebt een mening over FIFA (je vindt het niks). Dat mag natuurlijk, maar dan blijft het nog steeds een feit dat ze veel meer licenties hebben waarmee het een meer uitgebreide voetbalgame is dan PES. Natuurlijk mogen games ook daar op beoordeeld worden.

  32.    296 XP
    F1-BS-FR's avatar

    @tyger1: @tyger1:
    Ik vind het heel nobel dat je ook even wat aandacht wilt hoor. Geen enkel probleem. Aangezien de EK/WK- versies van FIFA op de eerste plaats altijd redelijk sterk tegenvielen en op de tweede plaats slecht werden verkocht (FIFA-spelers wachten vaak liever op de nieuwe FIFA die een paar maanden later zou uitkomen). EA zal er niet rouwig om zijn denk ik zo. Leuk zijn option file, maar ik heb de lijst bekeken, PES komt nog niet in de buurt bij FIFA als het om licenties, echt teams, spelersnamen, competities en stadions gaat. Vermaak je maar met PES.

  33.    3241 XP
    tyger1's avatar

    @F1-BS-FR: En nu jij weer hoeveel van al je competities ga jij spelen ?.
    Maar ik stop om te reageren tegen je , je bent dan ook niet te overtuigen om te lezen wat er staat .
    Nog veeeel plezier met FIFA16 doei

  34. Anoniem -   
    84.241.213..xxx's avatar

    Goede dag,

    Ik heb FIFA 16 voor de Xbox one.
    Ik wil een profclub aanmaken, maar krijg de melding dat 1 of meerdere woorden ongeschikt is.
    Ik kan nu geen profclub aanmaken

  35. Anoniem -   
    80.113.3.xxx's avatar

    @77.173.80..xxx: Wat bedoel je met volledige licenties? PES heeft niet zoveel licenties als FIFA, maar in mijn ogen wel een hele belangrijke (die van de UEFA). Dat maakt de Master League extra spannend. Over die Premier League moet je je geen zorgen maken (spelernamen kloppen). Op de PS4 en PC kun je die met wat handelingen compleet maken (shirts, emblemen, etc.). De belangrijkste Europese teams zitten er overigens allemaal in op Dortmund na (EA heeft die ook exclusief).

  36. Anoniem -   
    80.113.3.xxx's avatar

    @F1-BS-FR: Je hebt helemaal gelijk dat FIFA het meest complete pakket is. Het is dan ook een keuze.

    Ik kan voor 32.000 een full-options Hyundai kopen en voor 32.000 een standaard BMW of Audi. Geef mij die laatste maar hoor. Liever meer rijplezier, dan allemaal opties waarvan ik er toch maar 3 tegelijk kan gebruiken.

    Ik snap echter goed dat er mensen zijn die voor een Hyundai gaan, want meer opties. Zo vergelijk ik PES en FIFA een beetje. FIFA is de Hyundai onder de voetbalgames, niet goed, niet slecht. Het is toegankelijk en uitgebreid.

  37. Anoniem -   
    94.209.26..xxx's avatar

    @84.241.213..xxx: van waar heb je hem gekocht

  38.    296 XP
    F1-BS-FR's avatar

    @tyger1:
    Ik speel alle grote competities, VS, en de Eredivisie ook uiteraard. Zowel online als offline. Leuk allemaal gelicenseerd, echte namen, echte teams etc. Ik wist niet dat het je bedoeling was om mij te overtuigen trouwens. Als dat wel zo is, zijn het wel erg droevige pogingen geweest. Groeten.

  39.    296 XP
    F1-BS-FR's avatar

    @80.113.3.xxx:
    Precies. Ik vind het logisch dat veruit de meeste mensen voor het uitgebreide gaan. Je wilt toch wat terug zien voor die 60 euro uiteindelijk.

  40. Anoniem -   
    94.210.120.xxx's avatar

    Had niet verwacht dat Pes 2016 zo goed zal zijn. Bedankt Konami!

  41. Anoniem -   
    82.197.210..xxx's avatar

    @F1-BS-FR:

    Alle competities die jij noemt zijn gewoon gelicenseerd. Alleen Engeland niet en dat is binnen een kwartier opgelost. Btw De vs is niet echt wat je noemt een mega grote competitie.

    Maarja ga jij maar de inferieure game spelen. Speel ik wel de echte Champions league en het echte ek enzovoort.
    Iedereen zijn keuze.

  42.    296 XP
    F1-BS-FR's avatar

    @82.197.210..xxx:
    Echte tenues, en stadions en clubnamen ontbreken gewoon in Engeland. CL en Europa League is natuurlijk leuk, maar dat zal straks gewoon naar FIFA gaan als Konami failliet gaat omdat er geen hond meer is die een halve game als PES wil spelen.

  43.    724 XP
    Retrogamer's avatar

    @F1-BS-FR:

    Allemaal binnen een half uur te fixen.

    Wel leuk dat je gelijk zo agressief reageert als ik over je favoriete game heb. Haha

  44.    296 XP
    F1-BS-FR's avatar

    @Retrogamer:
    Agressief? Ik kom gewoon met argumenten. En als anderen dat niet bevalt gaan ze daar maar niet meer op in.

  45. Anoniem -   
    94.210.120.xxx's avatar

    @F1-BS-FR: Ongeschoold

  46.    296 XP
    F1-BS-FR's avatar

    @94.210.120.xxx:
    Persoonlijk worden is heel sterk van je hoor… Heb je vaker met sneue mensen die hun mening niet goed kunnen weergeven en dan uit frustratie iemand proberen te beledigen. Maar dat hoeft niet hoor. Ik heb m’n HBO-diploma in juli nog behaald.

  47.    3241 XP
    tyger1's avatar

    @F1-BS-FR: Hey ik heb je laten lullen maar ik heb ze toch maar mooi alle twee waarvan PES16 de beste gameplay heeft .
    Je bent misschien een goed mens met je EHBO diploma , maar als gamer kom je niet zo over .

  48.    296 XP
    F1-BS-FR's avatar

    @tyger1:
    De gameplay is niet beter, slechts jij vindt de gameplay beter. Ik vind FIFA beter. Ik ben geen goed mens omdat ik toevallig een andere mening heb over een computerspelletje? Sjonge jonge, je hebt nog een lange weg te gaan, met je
    EHBO-diploma…

  49.    3241 XP
    tyger1's avatar

    @F1-BS-FR: Je bent een trol die met een avatar v shumi staat , heb je F1 ? .
    HBO is jou richting wtf intreseerd ons dit en blijkbaar is Fifa niet je game anders zou je er al op gamen .
    Wat ben jij een trol zeg en altijd een reactie klaar hebben btw PES16 ken jij maar v de demo dus ?
    Nou ja , blijf jij hier maar op site Fifa verdedigen , ik game liever .
    Laat me nu maar met rust , mijnheer Fifa .

  50. Anoniem -   
    82.197.210..xxx's avatar

    @F1-BS-FR:

    http://www.metacritic.com/game/playstation-4/pro-evolution-soccer-2016

    http://www.metacritic.com/game/playstation-4/fifa-16

    Toch mooi dan dat konami volgens veel reviewers en veel mensen hogere cijfers verdiend. Maarja blijf jij maar het slechtste bedrijf van Amerika in 2013 en 2014 supporten dan speel ik wel de veel betere voetbal game.

  51.    296 XP
    F1-BS-FR's avatar

    @tyger1: @82.197.210..xxx:
    Van FIFA verwachten reviewers over het algemeen meer, waardoor de review altijd kritischer bekeken wordt dan die van PES. FIFA is de betere game natuurlijk. Iedereen stond vandaag bij Mediamarkt met FIFA 16 in zijn handen, niemand met PES. Dat zegt genoeg.

  52.    296 XP
    F1-BS-FR's avatar

    @tyger1:
    Hallo troll. Jij blijft reageren met onzin. Ik noem HBO omdat ik ongeschoold werd genoemd door iemand anders. Ik reageer op mensen en verkondig geen onzin zoals jij. En nu ga ik de beste footie spelen: FIFA 16. Doei!

  53.    296 XP
    F1-BS-FR's avatar

    @tyger1:

    Ach je komt uit België, dat zie ik nu pas. Dat verklaart een hoop.

  54.    3241 XP
    tyger1's avatar

    @F1-BS-FR: Hou nu je bek want je reacties verklaren veel meer over jou dan mij .
    Trol Btw ik ben Vlaming , meneer de professioneel luller .
    Schijt loopt uit je bek . 🙂

  55.    3241 XP
    tyger1's avatar

    @82.197.210..xxx: De professioneel alias @F1-BS-FR: denk dat hij de Almachtige is , schijtluis . lol

  56.    724 XP
    Retrogamer's avatar

    @F1-BS-FR:
    Aangezien Pes al sinds een week uit is. Goed zo. En als Fifa kritischer word bekeken maar toch lagere cijfers krijgt dan betekend dat dus dat Fifa slechter is dit jaar. Goed zo. Prima jezelf uitgelult.