Opvallend nieuws ter opvolging van ons vorige artikel, waarin we wisten te vertellen dat steeds meer gebruikers met tekort aan opslagruimte kampen. Dit is vooral te wijten aan de enorme installaties van games, plus nog eens de nodige patches en eventuele downloadbare content.

Opmerkelijk genoeg mogen PS4-gebruikers niet echt klagen, want Xbox One gebruikers hebben nog veel meer last van dit probleem, zo blijkt uit een overzicht van 20 games van Finder. Hieruit valt op te merken dat PS4-games gemiddeld minder installatieruimte vragen dan de Xbox One versies. Er zijn slechts twee games in deze lijst die groter zijn op de PS4 qua installatie, namelijk Batman: Arkham Knight met 6.07GB meer en Destiny met 5.57GB meer.

Verder zijn er 18 games groter op de Xbox One, soms met enorme verschillen. Warframe spant de kroon, deze game is maar liefst 19.63GB groter op de Xbox One, The Elder Scrolls Online met 18.58GB meer op de Xbox One is ook een flinke. Verder weet ook Alien Isolation het bont te maken, met maar liefst 16.35GB meer vereiste installatieruimte op de Xbox One.

Het volledige overzicht kun je hier vinden.