Sinds een jaar of vier organiseert Activision Call of Duty kampioenschappen en tot dit jaar deden ze dat in samenwerking met Microsoft. Nu Call of Duty echter door Sony een soort van geannexeerd is, zal de game in competitieverband op de PlayStation 4 gespeeld gaan worden.

Dat is niet de enige verandering, want het kampioenschap is hernoemd naar Call of Duty: World League met daarbij ook de mogelijkheid voor amateurs om mee te doen, waardoor het een meer open benadering kent. Voorheen was het immers puur op de pro-spelers gericht, maar dat gaat nu enigszins veranderen.

De Call of Duty: World League zal meer regionale competities gaan brengen door het hele jaar heen en dat is opgedeeld in twee divisies. Zo is er een Pro Division en een Challenge Division. De Pro Division is opgedeeld in twee seizoenen in Noord-Amerika, Europa en Australië. Het eerste seizoen gaat van start in januari, welke een regionale LAN-opzet kent.

Na het regionale (eerste) Pro-seizoen zal er bepaald worden welke teams door gaan naar het Call of Duty kampioenschap, wat dan plaats zal vinden in het tweede seizoen. De finale van dit kampioenschap schuift dan ook van het voorjaar naar het najaar waar uiteindelijk de beste teams van de verschillende landen het tegen elkaar gaan opnemen.

De Challenge Division is gericht op de amateur teams en deze teams zullen het tegen elkaar op moeten nemen op verschillende officiële LAN evenementen, zodat ze uiteindelijk een plek op de Call of Duty kampioenschappen kunnen veroveren.

Dit is volgens Activision slechts het begin, want ze hebben nog veel meer nieuws om te delen. Hieronder valt het uitzendprogramma, aangezien alles live te volgen zal zijn evenals hun nieuwe eSports team en wie hun partners zijn voor deze league. Leuk detail, de prijzenpot is van 1 miljoen dollar opgehoogd naar 3 miljoen dollar.