Sony staat er om bekend hun consoles niet snel af te schrijven. Zo worden consoles van een generatie eerder nog jaren doorgeproduceerd terwijl de opvolger allang beschikbaar is. Dit zagen we met de PlayStation, de PlayStation 2 en nu ook enigszins met de PlayStation 3.

Toch lijkt het er op dat de PlayStation 3 sneller aan ‘z’n eind’ komt, want Sony heeft tegenover de Nieuw-Zeelandse website ThoseGamers aangegeven dat ze geen nieuwe PlayStation 3 consoles meer verschepen naar retailers. Daarmee is het winkelende publiek aangewezen op de nog bestaande voorraad in het land bij de winkeliers.

“SCENZ will not be shipping anymore PlayStation 3 consoles to its retailers, however the platform is still available in retail outlets throughout NZ and being supported with peripherals, great new releases and back catalogue software.”

Het betreft hier enkel Nieuw-Zeeland, dus het kan ook een lokale beslissing zijn. We hebben tot zover immers nog niets gehoord over het stopzetten van de levering in de rest van de wereld.