Het is de eerste zondag in oktober en dat betekent dat de releases van een flink aantal games steeds dichterbij komen. De eerste game die gaat verschijnen is Uncharted: The Nathan Drake Collection. Dit is de collectie met de eerste drie Uncharted delen, die nu speciaal op de PS4 een remaster hebben gekregen. Er verschijnen binnenkort echter nog meer toffe games en wanneer je bijvoorbeeld weinig geld hebt, kunnen we ons voorstellen dat je nog twijfelt om deze collectie in huis te halen. We kiezen daarom ditmaal voor een wat tegendraadse stelling en die luidt: ‘De Uncharted: The Nathan Drake Collection is het niet waard om te kopen’.

Het zijn weliswaar drie prachtige avonturen die je er met deze collectie bij krijgt, maar het zijn wel drie games die al eerder zijn verschenen en qua ervaring helemaal niets nieuws zullen bieden. Natuurlijk zijn toevoegingen als een ‘Brutal’ moeilijkheidsgraad, een Speedrun modus en andere kleine uitbreidingen een positieve zaak, maar niet per se een reden om nu opnieuw de games aan te schaffen. De ervaring blijft in grote lijnen immers hetzelfde.

Aan de andere kant, als je nooit een PS3 hebt gehad, maar nu wel in het bezit bent van een PS4, dan kunnen we ons voorstellen dat je deze Uncharted games graag wilt spelen. Wanneer je daarbij ook nog eens een bovengemiddelde interesse hebt voor dit soort games, dan heb je nu een mooie gelegenheid om drie toffe games voor een redelijke prijs op te pikken. Vergeet daarbij ook niet dat alle drie de Uncharted delen nu draaien op een resolutie van 1080p op 60fps.

Er zijn dus best wat argumenten te bedenken waarom je nu juist wel of juist niet de Uncharted: The Nathan Drake Collection in huis zou moeten halen. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar jullie mening hierover en we vernemen hier graag waarom je deze collectie wel of niet in huis gaat halen. Drop daarom vooral je mening in de reacties onder dit artikel!