Driveclub heeft veel drempels moeten nemen om te komen tot wat het nu is. Nu het eenmaal werkt, de game aanzienlijk is uitgebreid met downloadbare content en ook PlayStation Plus gebruikers hun exemplaar hebben ontvangen, is het rustig aan tijd om vooruit te kijken.

Evolution Studios heeft haar gehele ziel en zaligheid in de game gestoken, maar ook zij zullen vroeg of laat naar een nieuw project overstappen. Zal dit Driveclub 2 zijn? Die kans is niet bijzonder groot als we Shuhei Yoshida moeten geloven.

In een interview met Eurogamer gaf hij aan dat het racing genre een erg moeilijke markt is op dit moment. Om door te blijven gaan in dit genre zullen er goede ideeΓ«n moeten zijn om de game te doen onderscheiden van anderen.

“The driving genre’s a very difficult market right now. The team, we need to find a great angle for the racing to continue, to come up with a new racing game, if we’re to look at another racing title. Creative ideas come when things are tough, so that lightbulb moment, I’m looking forward to.”

Afgaande op zijn woorden lijkt het eureka moment rondom een vervolg nog niet de revue te zijn gepasseerd, dus het is even afwachten of er ooit een vervolg komt. Evolution Studios is overigens wel een ontwikkelaar die zich tot op heden enkel met racegames heeft beziggehouden. Wat het dus extra interessant maakt in wat ze nu gaan doen.