http://playsense.nl/images/file/img_5613cb1024a59.jpg

Firmware 3.00 is niet alleen maar rozengeur en maneschijn, Sony luistert namelijk niet echt naar de wensen van de gebruiker en is vooral bezig met het pushen van eigen ideeën. Zo blijkt uit een melding van een gamer dat er nu opeens advertenties verschijnen in het menu van de PS4. Niet echt iets waar menigeen op zit te wachten.

Deze advertentie valt niet direct te verwijderen en het selecteren van het icoon brengt je naar de PlayStation Store om, in dit geval, Destiny aan te kunnen schaffen. Verwijderen kan echter wel door het uitschakelen van de ‘featured-content’-optie in het ‘Automatische Downloads’ menu op de PS4.

Opvallend genoeg is het juist een wens van veel gebruikers dat ze het menu kunnen organiseren, omdat het vaak rommelig wordt bij het geïnstalleerd hebben van meerdere games. Sony werkt dit dan juist weer tegen om nog meer in het menu te proppen, in dit geval aanbevolen content, waardoor het nog onoverzichtelijker wordt.

Aanbevolen content bestaat al langer, deze feature is er al sinds vorig jaar met firmware 1.75, maar was eerder nog niet direct geplaatst in het hoofdmenu van de PS4. Het lijkt er nu dan ook op dat Sony een spot in het menu wil gebruiken voor ‘aanbevolen content’, terwijl het in wezen een advertentie is die meer verkopen moet drijven. Op de hoogte blijven van nieuwe content is leuk, maar niet in het hoofdmenu wat weer averechts werkt voor de feature.