Ondanks het feit dat Star Wars Battlefront op 900p draait op de PS4, ziet de game er erg netjes uit. YouTube-kanaal ‘MassiveGaming’ heeft besloten de game eens te vergelijken op beide consoles en kwam al snel tot de conclusie dat de PS4-versie er een stuk beter uitziet. De PC-versie blijft uiteindelijk de mooiste versie, wat logisch is, aangezien gaming PC’s over het algemeen een stuk krachtiger zijn.

De Xbox One versie draait op 720p. Het verschil tussen 900p en 1080p is vaak niet zo groot, maar bij 720p en 900p zien we toch een stuk meer verschil. Nu is dit niet direct om aan te tonen hoe ‘zwak’ de Xbox One is of om de console te bashen, als je immers de exclusieve games op de Xbox One ziet, dan is er geen twijfel over mogelijk dat de console wel daadwerkelijk in staat is om hele mooie games eruit te toveren.

Star Wars Battlefront is op de PS4 niet alleen een stuk scherper, maar ook de kleuren lijken iets minder mooi te zijn op de Xbox One. Dit is natuurlijk nog maar een beta, dus er kan nog het één en ander veranderen, maar het is wel duidelijk dat de PS4-versie de mooiste wordt.

Deze video’s helpen mensen dan ook vaak om een keuze te kunnen maken voor welk platform zij willen gaan, wanneer ze twee consoles thuis hebben. Voor Star Wars Battlefront is het wel duidelijk, wil je dit gaan spelen? Dan kun je – in grafisch opzicht – het beste voor de PS4-versie gaan.