Net als vorige week vond er afgelopen vrijdag weer een livestream plaats, compleet in het teken van Call of Duty: Black Ops III. Deze week werden er weer verschillende details onthuld, waaronder een nieuwe modus, en hadden fans de mogelijkheid om vragen te stellen aan ontwikkelaar Treyarch. Bovenaan dit bericht kan je de livestream terugkijken en hieronder kan je een overzicht vinden van al het nieuws dat Treyarch tijdens de stream heeft onthuld.

  • Treyarch heeft een speciaal ‘Loyalty Programma’ opgezet, waarmee spelers van eerdere Call of Duty games worden beloond met in-game items in Black Ops III. Wanneer je level 10 hebt bereikt in Black Ops II, Ghosts of Advanced Warfare, krijg je in Black Ops III een unieke calling card. Ben je level 31 of hoger in één van de drie genoemde titels, dan krijg je daarnaast ook toegang tot speciale reticles voor je wapen. Als je tenslotte in één van de drie genoemde games de ‘Prestige’ in bent gegaan, dan ontvang je een unieke camo voor je wapens in Black Ops III. Voor meer details over deze actie (die niet voor de vorige generatie consoles geldt) kan je hier terecht.
  • Call of Duty: Black Ops III bevat een nieuwe modus die ‘Free Run’ heet. Dit is een soort time trial modus, waarin spelers op verschillende parcoursen kunnen strijden om de beste tijd. De nieuwe bewegingsmogelijkheden staan in deze tracks centraal. Je zal veel moeten springen, sliden, wall-runnen en zelfs schieten. Spelers kunnen op deze manier goed wennen aan het nieuwe systeem.
  • Wanneer je jouw gekozen Specialists levelt, krijg je meer over hun achtergrond te weten.
  • De matchmaking in Black Ops III wordt hoofdzakelijk beïnvloed door connectie. Skill is slechts een klein onderdeel hierbij.
  • Je hoeft het verhaal van de eerste twee Black Ops games niet goed te kennen om het verhaal van Black Ops III goed te kunnen volgen.