http://playsense.nl/images/file/img_562420f188667.jpg

Een opvallende tweet van Shahid Kamal Ahmad, de Strategic Content Director van Sony PlayStation. Hij meldt namelijk dat hij een heleboel van Sony’s geld heeft geïnvesteerd in PlayStation VR projecten. Onlangs bezocht hij een Oculus Connect 2 developer conference in het Loews hotel in Hollywood, Californië, waar hij naar eigen zeggen twee nieuwe projecten heeft binnengehaald. Welke projecten dit precies zijn is nog niet bekend.

Er werden helaas ook geen hints gegeven door Shahid Kamal Ahmad om wat voor games dit precies zou gaan, dus we tasten vooralsnog in het duister. Momenteel heeft Sony nog maar een handjevol games getoond voor PlayStation VR, waaronder Guerrilla Cambridge’s RIGS: Mechanized Combat League. Menig third party developer heeft echter al aangegeven iets te maken voor PlayStation VR en we hopen hier dan ook snel meer van te zien.

PlayStation VR heeft nog geen concrete releasedatum, maar moet uitkomen in de eerste helft van 2016 en bevat een 1080p OLED-scherm die in staat is om 120FPS te draaien. De accessoire krijgt de prijs van ‘een nieuwe console’, aldus Sony. PlayStation VR is een exclusieve accessoire voor de PS4.

Schermafbeelding 2015-10-19 om 00.31.47