Gisteren was het eindelijk zover; de aankondiging van de eerste Gran Turismo game voor de PlayStation 4. De racegame heet alleen niet GT7, zoals veel mensen hadden verwacht. Het aankomende deel gaat namelijk door het leven als ‘Gran Turismo Sport’. Het is dan ook niet echt een verrassing dat we hier niet met een traditionele sequel te maken hebben. Sony’s Jim Ryan gaf hier meer uitleg over.

Ryan was duidelijk met zijn woorden: Gran Turismo 7 wordt op dit moment nog niet aangekondigd. Moeten we GT Sport dan zien als een proloog, net als met Gran Turismo 5 het geval was? Nee, volgens Ryan is GT Sport ‘meer dan dat’. Wat we precies van Gran Turismo Sport kunnen verwachten aan content blijft nog behoorlijk onduidelijk, maar we houden er wel rekening mee dat de game wellicht wat minder te bieden heeft dan wat we normaal van de franchise gewend zijn. Hopelijk kloppen Ryan zijn uitspraken wel wat betreft het ‘meer’ zijn dan een proloog, want wij kunnen niet wachten om Gran Turismo te ervaren op de PS4.

Begin volgend jaar krijgen we in ieder geval een voorproefje van de game. Polyphony Digital zal dan namelijk een beta van Gran Turismo Sport organiseren.

“We’re not announcing Gran Turismo 7 at this stage.”

“Fair to say [series director Kazunori Yamauchi] has been making these games for some considerable time now. I think it’s reasonable to assume that something else might come down the road. Is it a Prologue? No, I think it’ll be more than that.”

Er zijn inmiddels ook al wat details van de game opgedoken. Gran Turismo Sport bevat drie aparte modi: ‘Campaign’, ‘Sports Mode’ en ‘Arcade Mode’. Er ligt een grote focus op het online racen, met virtuele kampioenschappen. Echter biedt de game offline ook genoeg content. Verder zijn de graphics, physics en het geluid ook flink verbeterd.