Uncharted 4: A Thief’s End zal in maart volgend jaar uitkomen en het kan best weleens het laatste deel gemaakt door Naughty Dog zijn. Dit vertelde lead multiplayer designer, Robert Cogburn, tegenover GameSpot. Hij zei dat ze bij Naughty Dog denken dat dit mogelijk de laatste Uncharted zal zijn die zij als ontwikkelaar maken. Hier voegde hij vervolgens nog wel “wie weet” aan toe.

“We as a studio feel that this will probably be the last Uncharted game we do. Who knows?”

De opmerking sluit aan bij eerdere uitspraken van stemacteur Nolan North, die al jaren de stem van Nathan Drake verzorgt. Die zei tegen IGN dat het een bitterzoet einde kan zijn, maar je wilt op het hoogtepunt stoppen. Hoewel er nog niets bevestigd is, gaf hij wel aan dat hij gelooft dat dit de laatste is.

Hij hoopt dan ook niet dat een andere studio het overneemt, omdat de nu verantwoordelijke studio het jarenlang zo goed gedaan heeft. Het is zo’n moment dat je bij een brug aankomt en dat je er gewoon overheen moet gaan.

“It’s bittersweet but at a certain point you want to go out on top. If this is the last one indeed, and I believe it’s the last one – nothing’s confirmed, but I believe it’s the last one Naughty Dog wants to do, in which case I hope somebody else doesn’t pick up the mantle because they’ve done it so well for so long – but yeah, it’s one of those things where you just have to cross that bridge when you get to it.”

Lead designer Kurt Margenau deed ook nog een duit in het zakje door te zeggen dat dit Nathan Drake´s laatste hoofdstuk is. Zal hiermee dan ook de serie ophouden of gaat een andere studio het overnemen? Zelf hopen we er wel op en het zou toch ook gek zijn om een succesvolle serie als deze te stoppen. De games zijn namelijk behoorlijk populair.