Rainbow Six: Siege verschijnt begin december en richt zich vooral op de multiplayer. Aanvullend hierop mogen we op de lange baan het nodige aan downloadbare content verwachten en hierover heeft Ubisoft Montreal een uitzonderlijk uitgebreid artikel online geplaatst.

In dit artikel wordt het hele plan uit de doeken gedaan en één van de belangrijkste zaken is dat er vier grote contentuitbreidingen komen die niet achter een betaalmuur geplaatst zullen worden. Dat is natuurlijk een goed teken, maar tegelijkertijd ook logisch, want zo hou je de community bij elkaar.

Gedurende het eerste jaar mag je per seizoen nieuwe content verwachten. In totaal zal dat 4 nieuwe maps brengen, 8 nieuwe operators, nieuwe cosmetische items, nieuw modi, events en/of activiteiten.

De map en modi zullen direct voor iedereen beschikbaar zijn zodra deze verschijnen. De operators en wapen skins (cosmetische items) dien je vrij te spelen met vergaarde ‘Renown’ of met R6 Credits. Renown verdien je door te blijven spelen. Dit gaat vrij breed, want dit valt in praktisch elke modus en met elke actie te verdienen, maar de hoeveelheid schaalt wel enigszins mee op je daadwerkelijke prestaties. Je krijgt bijvoorbeeld meer Renown na het winnen van een match dan bij het verliezen van een match.

Hier geen tijd voor of geen zin in, hoewel dat een beetje onwaarschijnlijk is, dan is er nog een alternatief in de vorm van R6 Credits. R6 Credits zullen in verschillende pakketten verschijnen, namelijk in hoeveelheden van 600, 1200, 2670, 4920 en 7560. Als je R6 Credits hebt aangeschaft, dan kun je hiermee in-game Renown Boosters aanschaffen om zo content sneller te unlocken. Ter aanvulling hierop zal er nog een klein aantal premium wapens zijn, die je enkel via daadwerkelijke aankopen kunt verkrijgen. Dit zal echter geen invloed op de gameplay hebben.

De game zal je nooit verplichten over te stappen naar het aanschaffen van R6 Credits, het enige wat je hier als voordeel mee hebt is dat je sneller content vrij speelt. Voor nog meer informatie en specifieke details met betrekking tot de wapens, skins en meer kan je hier terecht.