http://playsense.nl/images/file/img_56408aed897a7.jpg

Wanneer jouw televisie aan de muur hangt, dan is de kans groot dat je hiervoor een beugel gebruikt die gemaakt is door Vogel’s. Dit Nederlandse bedrijf is behoorlijk bekend geworden door het leveren van mooie TV-beugels, zij zijn dan ook marktleider in Europa als het gaat om leveren van AV-steunen. De opkomst van de soundbar is ook door Vogel’s niet ongezien gebleven en dus komt het bedrijf met een eigen oplossing, die een stuk opgeruimder lijkt dan de rest.

De soundbar zit gemonteerd in de TV-steun zelf en gebruikt voor de lage tonen een draadloze subwoofer die enkel en alleen in het stopcontact geplugd hoeft te worden. De muurbeugel is draaibaar en kan op die manier gericht worden naar de zitpositie van de kijker/luisteraar. Ondanks dat je een soundbar op je televisie aansluit, blijf je maar één stroomkabel gebruiken, aangezien er in de muurbeugel een doorlussing van de stroomkabel plaatsvindt naar de TV en soundbar. Men heeft dus goed nagedacht over het feit dat je huiskamer niet rommeliger hoeft te worden, puur om het feit dat er een ‘apparaat’ bijkomt.

Aansluiten kan via een optische kabel vanuit je TV naar de soundbar, maar je hebt ook de beschikking over twee HDMI-poorten in de soundbar waarop je apparaten rechstreeks kunt aansluiten. Het hebben van een soundbar, of het nou deze is of een andere, is tegenwoordig eigenlijk wel essentieel geworden. Het geluid van de TV’s is immers bar en bar slecht en het hebben van al die speakerkabels door de woonkamer voor een 5.1 set, dat is ook niet fijn.

De adviesprijs van de set ligt op 799 euro, wat in lijn ligt met andere soundbars van dezelfde kwaliteit, het verschil is alleen dat je met deze aankoop een completere set in huis haalt die een stuk opgeruimder staat.

Close-up

Productomschrijving

Met de Vogel’s SoundMount Next 8365 draait het geluid van je tv mee met je televisie. Dit pakket bestaat uit een soundbar, draadloze subwoofer en draaibare muurbeugel. Je monteert de soundbar aan de onderkant van de beugel. Zo creëer je ook een thuisbioscoop als je bank niet recht voor de tv staat. Door het totale vermogen van 300 watt leveren de soundbar en subwoofer een krachtig geluid. Hierdoor is de SoundMount ook geschikt voor grote slaap- of woonkamers. Let op: de soundbar werkt alleen in combinatie met de Vogel’s Next 8365 Muurbeugel.

De set

http://playsense.nl/images/file/img_56408b97ba60f.jpg

Gallerij

Specificaties

Geschikt voor TV’s van 40” – 65” (102 -165 cm)
Volledig draaibaar tot 120°
Maximale montagegaten (VESA) tot 600 x 400 mm
Maximaal TV gewicht 30 kg
150 Watt geluidsvermogen (2 x 75 Watt)
Werkt met HDMI ARC
Geschikt voor HD audio (tot 192 kHz, 24 bit)
Bluetooth audio streaming
Afmetingen H86 x B950 x D49 mm
In-/outputs:
HDMI: 2x IN, 1x OUT; inclusief CEC/ARC
Digitale audio (S/PDIF) ingang : optisch
Analoge audio ingangen: 2x mini-jack (achterzijde, bovenkant)