Codemasters kwam eerder dit jaar met F1 2015, de nieuwste Formule 1 game op de huidige generatie consoles. De game had erg veel potentie, maar was toch net niet helemaal wat de meeste mensen ervan hadden verwacht. Vooral het gebrek aan content (zo ontbrak er een fatsoenlijke carrière modus) was één van de grootste minpunten.

Het lijkt erop dat Codemasters van de gemaakte fouten heeft geleerd, want hoewel F1 2016 nog niet eens officieel is aangekondigd, heeft de ontwikkelaar al wel laten weten druk aan het werk te zijn met dit aankomende deel. Het grootste deel van de studio is al bezig met de ontwikkeling van F1 2016 en die game zal volgens Codemasters enkele ‘nieuwe en opwindende features’ bevatten, waaronder een paar ‘must haves’ waarvan de studio zeker weet dat ze belangrijk zijn voor de spelers.

Ook wil Codemasters de F1 community meer betrekken in de ontwikkeling van F1 2016. Daarom zullen er fans worden uitgenodigd naar het hoofdkwartier van Codemasters, om daar de game te testen en feedback te geven aan de ontwikkelaars. Wij zijn alvast benieuwd wat Codemasters voor ons in petto heeft met F1 2016!