http://playsense.nl/images/file/img_564c84563e4e8.jpg

Volgens geruchten heeft Sony een PS2-emulator klaarliggen voor de PlayStation 4, iets wat al geruime tijd beschikbaar is op de PlayStation 3. Het downloaden van PS2-Classics uit de PlayStation Store is immers nog altijd niet mogelijk op de PS4, maar wel gewoon op de PS3. Dit is natuurlijk een gemis, want degene die PS2-Classics hebben aangeschaft maar geen PS3 meer hebben, die kunnen hier dus niet meer van genieten.

Sony kondigde een tijdje terug de Star Wars Battlefront bundel aan met 4 klassieke Star Wars games, een SNES-titel en drie PS2-games. Nu ging iedereen er vanuit dat deze bundel gewoon PS2-games zou bevatten die als het ware ‘remastered’ zouden zijn voor de PS4, net zoals de PS3-titels The Last of Us, God of War III en meer. De PS4 heeft immers ook geen PS3-emulator, maar blijkbaar zijn de games opnieuw opgebouwd om toch afspeelbaar te kunnen zijn op de PS4.

Nu is gebleken, uit een Twitch-stream van de Star Wars PS2-game voor de PS4, dat deze game nog gewoon ‘controller schemes’ bevat van de PS2-controller. Als het een remaster zou zijn geweest en dus door de certificering heen moest van Sony PlayStation, dan had hier echt geen PS2-controller gestaan.

PS2 controller opties, op de PS4?

PEGI heeft een tijdje terug Dark Cloud, Ape Escape en Twisted Metal: Black opnieuw beoordeeld voor de PS4, terwijl deze games nooit zijn uitgekomen voor deze console. Iets wat erop zou kunnen duiden dat men deze titels als PS2-Classics gaat verspreiden. Wat ook te denken van het patent in 2013 waaruit bleek dat je trophies kunt toevoegen aan PS2-games, zonder deze te remasteren? De Star Wars Classics op de PS4 bevatten immers trophies, wat zou kunnen betekenen dat het een remaster is, maar als je het patent in je achterhoofd houdt, dan hoeft dat niet per se.

Als je dan ook nog eens rekening houdt met het feit dat Super Star Wars de enige game is uit de bundel die daadwerkelijk een release heeft gekregen in de PlayStation Store, dan gaan er enkele belletjes rinkelen. Waarom staan de andere PS2-games immers niet in de PS Store? Kan het zijn dat Sony een ‘PS2 Classics’-categorie klaarstoomt? 5 december is er immers een persconferentie op PlayStation Experience, mogelijk dat men hier meer los laat over deze PS2-Classics op de PS4.